Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks lager i Enköping
Kronans Apoteks lager i Enköping

Pressmeddelande -

Kronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranser

Under de senaste veckorna har Kronans Apotek haft en ovanligt stor belastning på apoteken – både fysiskt och online. Efterfrågan har ökat kraftigt och eftersom läkemedel för många personer är livsavgörande har företaget nu satt in en prioritering på att få ut receptbelagda läkemedel. Bland annat har företaget ökat antalet lagerarbetare med 50% och antalet farmaceuter vid logistikenheten har ökat med 169%.

Primärt är det anställda från andra delar av organisationen som nu ryckt in på lagret för att plocka och packa för att få ut leveranser så fort som möjligt.

- Vår ambition är att alla ska få sina leveranser så fort som möjligt, men som för de flesta andra kom den här Corona-pandemin fort. Vi tar krafttag för att prioritera alla som har beställt läkemedel så att de inte ska vara utan läkemedel någon längre tid. Vi har en viktig samhällsuppgift att fylla och det känns bra när alla anställda sluter upp för att se till så att våra kunder får den service de behöver, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Apotek

Men det är inte bara på lagret i Enköping företaget behöver förstärkning utan på flera av Oriola- koncernens bolag runt om i Sverige.

-Efterfrågan är stor hos oss just nu och vi behöver extra personal inom hela Oriolakoncernen; till våra apotek, kundservice, lager samt Svensk Dos. Vi har gått ut i Sociala medier och efterlyst farmaceut, farmaceutstudent eller personal från branscher utsatta för varsel eller permitteringar, säger Andreas Rosenlund och fortsätter,

-Det är bara att söka direkt.

Sedan 19 mars har även begränsningar på köp av receptfria läkemedel som paracetamol införts, på alla apotek i Sverige. Beslutet om begränsningar togs av apoteksbranschen i samråd med Läkemedelsverket. På Kronans Apotek har även beställningarna av exempelvis handsprit begränsats till två förpackningar per person.

– När människor gör stora inköp, finns en risk att andra som behöver inte får tillgång till läkemedel. Vi vill så klart bidra till att förebygga att det händer och är därför noga med att informera våra kunder och sprida information om detta i alla våra kanaler, säger Andreas Rosenlund.

Kronans Apotek erbjuder även försäljning online med hemleverans samt tjänster för att ge t.ex. närstående fullmakt och få hjälp med läkemedelsinköpen.

Lediga extra jobb just nu: https://bit.ly/39cEQqc

Ämnen

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll