Gå direkt till innehåll
Charlotte Stenbeck, Affärsutvecklingschef på Kronans Apotek leder företagets satsning på apoteksnära vård.
Charlotte Stenbeck, Affärsutvecklingschef på Kronans Apotek leder företagets satsning på apoteksnära vård.

Pressmeddelande -

Kronans Apotek lanserar drop-in-tjänst för enklare vårdärenden

Kronans Apotek lanserar idag två drop in-enheter för enklare vårdärenden. Genom dessa erbjuds kunderna vårdtjänster som till exempel vaccination, blodtrycksmätning, läkemedelssamtal, lungfunktionstest med digital spirometri m.m. I samarbete med Doktor.se erbjuds även vård på distans med läkarkontakt, recept och remiss. Först ut med att erbjuda drop in-tjänsterna är Kronans Apotek på St Eriksgatan 38 och Tumba Torg 1 i Stockholm.

Kronans Apoteks nya drop-in syftar till att erbjuda kunder att snabbt och enkelt få hjälp med enklare vårdtjänster, träffa en sjuksköterska, få diagnos av läkare och eventuellt recept.

Charlotte Stenbeck, Affärsutvecklingschef på Kronans Apotek, säger:

– Det är inte helt ovanligt att man går och tänker att man borde t.ex. vaccinera sig eller kanske kolla upp en ömmande hals utan att riktigt ha kommit sig för att göra det. Genom vår drop-in kan man nu, i avskildhet och utan tidsbokning, droppa in när man har tid eller kanske är på apoteket ändå för att köpa plåster.

Kronans Apotek har som ambition att successivt etablera fler drop in-enheter på sina apotek runt om i Sverige.

- Kärnan i vår verksamhet är fortfarande receptbelagda läkemedel men som apoteksaktör närmar vi oss nu vården på olika sätt, både genom samarbetet med Doktor.se och genom att erbjuda vårdnära tjänster på våra apotek. Det är en spännande utveckling och det känns kul att vara med och driva på detta, säger Charlotte Stenbeck, Affärsutvecklingschef på Kronans Apotek.

Alla tjänster förutom vaccination är till en början avgiftsfria för Kronans Apoteks klubbmedlemmar. Är man inte klubbmedlem varierar priset mellan 65 – 350 kr beroende på vad man behöver hjälp med.

Exempel på tjänster vid start:

  • Läkemedelssamtal
  • Blodtrycksmätning
  • Vaccination
  • Lungfunktionstest med digital spirometri
  • Sjukvårdsrådgivning
  • Läkarkontakt
  • Recept och receptförnyelse
  • Psykiska besvär och stresshantering

Vissa tjänster erbjuds i samarbete med Doktor.se. Inom kort kommer olika provtagningar även att erbjudas och tjänsteutbudet utökas kontinuerligt. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll