Gå direkt till innehåll
​Kronans Apotek lanserar nytt unikt butikskoncept

Pressmeddelande -

​Kronans Apotek lanserar nytt unikt butikskoncept

Kronans Apotek lanserar ett helt unikt och spännande butikskoncept, Care&Beauty, med fokus på hud-och skönhetsvård. Med det nya konceptet är Kronans Apotek först ut i Sverige med att erbjuda allt ifrån läkemedel till hälso-, hud- och skönhetssortiment, hudvårdsbehandlingar och världens mest kända hudvårdsvarumärken. Genom detta skapas en mötesplats där kunderna kan få råd och stöd i hudvård- och hälsofrågor av experter. Den 12 november slår Kronans Apotek upp dörrarna till det första Kronans Apotek Care&Beauty i Mall of Scandinavia i Solna utanför Stockholm.

Med konceptet Kronans Apotek Care&Beauty vill Kronans Apotek ta apotekserbjudandet till en ny nivå genom en ny upplevelse kopplat till hudvård – både vad gäller rådgivning, produktutbud och behandlingar. Genom en kombination av farmaceuter, hälsoprodukter och några av världens mest kända skönhetsmärken som till exempel Biotherm, Clarins, Clinique och Dermalogica, är Kronans Apotek Care&Beauty en ny arena för hälso-, hud- och skönhetsvård. Den gedigna kunskapen och det stora intresset hos medarbetarna kommer bidra till en ny upplevelse för kunderna.

- Vi är stolta över vårt nya erbjudande som är helt unikt på marknaden. Genom det utmanar vi den traditionella hudvårds- och skönhetsbranschen och apoteksbranschen. Med Kronans Apotek Care&Beauty vill vi skapa en ny mötesplats för våra kunders inre och yttre välbefinnande och vi vet att kunderna efterfrågar hud- och skönhetsprodukter på apotek. Förtroendet för apoteken är gediget och kvaliteten på sortiment är högt. Vi tar vår utgångspunkt i apoteksvärlden, men med Kronans Apotek Care&Beauty blir vi djupare med specialistrådgivning kring hälsa-, hud- och skönhet och bredare med ett större sortiment. Vi riktar oss både till de som söker hälsa, men också de som månar om sin hy, säger Lars Birkeland, VD på Kronans Apotek.

Varannan ansiktskräm köps på apotek

Det har skett en förflyttning där kunderna efterfrågar mer hud- och skönhetsvård på apotek, vilket också bekräftas av att varannan ansiktskräm säljs på apotek. Den här utvecklingen är kunddriven, hudvårdssegmentet växer och det är apoteken som står för tillväxten. Med Kronans Apotek Care&Beauty möter företaget kundernas ökade efterfrågan inom detta segment. Planen är att öppna ett 20-tal Kronans Apotek Care&Beauty där tillgången till rätt lokaler är avgörande för etableringen. Bemanningen kommer bestå av farmaceuter, hudvårdsspecialister, egenvårdsspecialister och make up-artister. Kronans Apotek Care&Beauty kommer även vara utrustat med ett behandlingsrum, storbildsskärmar och surfplattor för information och tidsbokning.

- Vi ser stora möjligheter inom området hud- och skönhetsvård för apoteken och vi vet att kunderna efterfrågar denna utveckling. Med Kronans Apotek Care&Beauty vill vi möta dagens och framtidens konsumenter, fortsätter Lars Birkeland.

I november öppnar också Kronans Apotek Care&Beauty i Väla Centrum i Helsingborg.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08