Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek lanserar Ren Rutin - hudvårdsserie för fet och oren hy
Kronans Apotek lanserar Ren Rutin - hudvårdsserie för fet och oren hy

Pressmeddelande -

Kronans Apotek lanserar Ren Rutin - hudvårdsserie för fet och oren hy

Ren Rutin är en ny hudvårdsserie från Kronans Apotek. Den hjälper till att skapa en lugnande och vårdande hudvårdsrutin i tre enkla steg för att få fet och oren hy i balans. Produktserien finns nu exklusivt på Kronans Apotek, både i fysiska butiker och i webbshopen.

Hudproblem är vanligt i tonåren. Så många som var tredje tonåring upplever problem med fet eller oren hud. En majoritet av ungdomarna uppger även att detta har en påverkan på självförtroendet och självkänslan*. Dessutom kräver oren hy med pormaskar och finnar både tid och omsorg. Så för att göra det enklare att få huden i balans har Kronans Apotek tagit fram den nya hudvårdsserien Ren Rutin. Den utgår från en hudvårdsrutin i tre enkla steg:

  1. Rengöra
  2. Återfukta
  3. Behandla

– En daglig hudvårdsrutin är avgörande i kampen mot finnar och pormaskar. Det är därför vi tagit fram Ren Rutin som på ett pedagogiskt och enkelt sätt hjälper att få till en noggrann rutin och huden i balans, säger Elin Levin, hudterapeut på Kronans Apotek.

Produktserien Ren Rutin består genomgående av aktiva ingredienser såsom BHA (salicylsyra) och AHA (glykolsyra). BHA har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör att den lämpar sig väl för fetare hy med tilltäppta porer. Både BHA och AHA har förmågan att exfoliera hud skonsamt nere i porerna. Därigenom löser de upp talgproppar som annars kan leda till inflammationer i huden och kan orsaka akne. AHA tillför också fukt, vilket är viktigt även för en aknebenägen hy.

Samtliga produkter i serien Ren Rutin är skonsamma mot huden och innehåller lugnande och vårdande ingredienser som exempelvis prebiotika och sheasmör. Därigenom kan produkterna användas dagligen under en längre tid och ge huden den näring och återfuktning som den behöver. Produkterna lämpar sig även för normal och kombinerad hy.

Alla Ren Rutins produkter är veganska och producerade i Sverige. Majoriteten flaskor och tuber är gjorda av återvunnen plast eller bioplast från sockerrör.

* Enligt en undersökning genomförd i Kantar Sifos webbpanel under maj 2021. Totalt intervjuades 1114 personer, 557 personer i åldern som hade barn/tonåringar mellan 13–19 år samt 557 tonåringar mellan 13-19 år.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll