Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek byter ut burkarna till biobaserad plast
Kronans Apotek byter ut burkarna till biobaserad plast

Pressmeddelande -

Kronans Apotek byter ut burkarna till biobaserad plast

Kronans Apoteks arbete med att byta till miljövänligare förpackningar inom de egna märkesvarorna fortsätter. Nu är det burkarna inom kategorin vitaminer och kosttillskott som byts ut till bioplast och får därmed även märkningen ’I’m Green’. Storleken på burkarna anpassas och fyllnadsgraden maximeras.

Initiativet att byta ut förpackningar till bioplast är en del i Kronans Apoteks omfattande hållbarhetsarbete– inte minst bland de egna märkesvarorna där materialvalet anpassas efter varje produkt. Ett exempel på det arbetet är att byta ut förpackningar till biobaserad plast, något som apotekskedjan är tidiga i branschen om att göra. Just nu ersätts kategorin vitaminer och kosttillskott till nya biobaserade burkar.

– Vi valde att börja med våra vitaminburkar eftersom det handlar om flera hundratusen burkar per år och miljövinsten blir stor, säger Lisa Bontin, Chef för egna märkesvaror på Kronans Apotek.

Utöver bytet till en mer miljövänlig plast så ses även storlekarna på burkarna över och fyllnadsgraden maximeras. Till exempel fylls vissa burkar med 105 tabletter istället för tidigare 100 tabletter.

De nya burkarna får också märkningen I’m Green. Det betyder att plasten är tillverkad av grön polyeten, som baseras på minst 85 % förnyelsebar råvara – sockerrör. Det hjälper till att minska utsläppen av växthusgaser och plasten är 100% återvinningsbar.

Med hjälp av omställningen hjälper Kronans Apotek till att reducera användningen av fossila råvaror samt minska utsläpp av koldioxid. Kronans Apoteks nya burkar är även lokalproducerade, har kortare fraktsträcka och det spillmaterial som uppstår vid produktionen skickas för återanvändning. 

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll