Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek byter till papperspåsar
Kronans Apotek byter till papperspåsar

Pressmeddelande -

Kronans Apotek byter till papperspåsar

Kronans Apotek byter ut plastpåsarna i alla sina apotek mot papperspåsar. Den 1 maj påbörjas ett omfattande arbete med att fasa ut plastpåsarna. Genom bytet minskar företaget mängden plast med cirka 55 ton per år. Ändringen görs som en del av Kronans hållbarhetsarbete för att bidra till en hälsosammare miljö.

Kronans Apotek kommer från och med den 1 maj 2020 successivt att byta ut alla plastpåsar mot papperspåsar i sina 320 apotek runt om i Sverige. Åtgärden gör att Kronans Apotek minskar plastförbrukningen med cirka 55 ton per år. De nya papperspåsarna kommer kosta kunderna mellan tre och fem kronor styck, beroende på storlek.

Kronans Apotek har redan sett en tydlig minskning av plasten och sålde tio miljoner färre plastpåsar år 2019 jämfört med 2016. Medan den tidigare plastpåsen innehåller återvunnen fossilbaserad plast är den nya bruna papperspåsen tillverkad av miljömärkt och återvunnet papper (FSC)* och därmed ett mer förnyelsebart alternativ för miljön.

– Vi är glada och stolta över att vi nu kan erbjuda våra kunder denna papperspåse av förnyelsebart och återvunnet material från ansvarsfullt skogsbruk. Vi hoppas kunderna kommer att återanvända papperspåsarna många gånger också, exempelvis nästa gång de besöker apoteket, säger Frida Hemmingsson, Miljö och Hållbarhetschef på Kronans Apotek.

Övergången till papperspåsar är en del av det större hållbarhetsarbete som Kronans Apotek driver för att bidra till ett hälsosamt liv för alla genom rätt sorts produkter, tjänster och samarbeten.

--

*Vad är FSC?

FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC. Certifierade företag följer FSC:s regler (standarder) för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC:s varumärke. FSC-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.Skogen ger oss rent vatten, frisk luft och bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen. Den ger mat, medicin och viktiga naturresurser som timmer och papper. Ett ansvarsfullt skogsbruk ser till så att skogen också på lång sikt kan ge de här nyttigheterna. De som deltar i FSC vill frivilligt bidra till detta.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med en cirka 18 procents marknadsandel och cirka 2600 anställda samt över 325 apotek i hela Sverige, från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kundklubben består av drygt 2,5 miljoner kundklubbsmedlemmar.

Kronans Apotek är det moderna och kundnära apoteket som erbjuder tjänster och produkter inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter kundens behov. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment.

Vårt syfte: Health for life. Vårt syfte är att hjälpa alla att leva ett hälsosamt liv.

Vår mission: Vi erbjuder dig hållbara produkter och lösningar för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll