Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek lanserar sitt nya kommunikationskoncept ”Ingen är som du” - med ny reklambyrå

Pressmeddelande -

Kronans Apotek lanserar sitt nya kommunikationskoncept ”Ingen är som du” - med ny reklambyrå

Kronans Apotek lanserar idag sitt nya kommunikationskoncept ”Ingen är som du”- som ska förmedla bilden av Kronans Apotek som Sveriges mest personliga, omtänksamma och engagerade apotek. Konceptet är utvecklat tillsammans med nystartade reklambyrån IW Edition. Konceptutvecklingen föregicks av ett varumärkesstrategi- och positioneringsarbete tillsammans med IW Editions systerbyrå Identity Works.

Kronans Apoteks nya kommunikationskonceptet som nu lanseras ska bidra till att bygga bolagets position som apoteket som förenar omtanke med utveckling. Konceptet ”Ingen är som du” handlar om att lyfta fram och berätta om hur man med omtanke och engagemang dagligen möter varje kunds unika behov.

- Den röda tråden i all vår kommunikation framåt kommer vara att på olika sätt visa och berätta just detta som vi alla tillsammans på Kronans Apotek är så bra på: att möta upp kundernas nya behov varje dag genom att vara lite mer lyhörda, personliga, snabbfotade och engagerade i kunden än något annat apotek. För ingen är som du!, säger Emelie Friis, Marknadsdirektör på Kronans Apotek.

I den första kampanjen som släpps idag lyfts ett antal kundhistorier fram som inspirerat till nya tjänster och lösningar som snabbt implementeras lokalt för att sedan rullas ut nationellt där det gör nytta för många fler.

- Efter att ha arbetat nära Kronans Apotek en tid har vi erfarit att de är snabbfotade och handlingskraftiga, och att det finns ett stort lokalt engagemang för att möta varje kunds individuella behov. Utifrån det föddes idéen om konceptet ”Ingen är som du”, som handlar om att sätta de personliga lösningarna i fokus, förklarar Johanna Reis, Creative Director på IW Edition.

Kronans Apotek har sedan över ett år tillbaka arbetat med Identity Works vad gäller varumärkesstrategi och positioneringsarbete. Nu tas även systerbyrån IW Edition in under samma tak.

- Att arbeta med både varumärkesbyrå och reklambyrå under samma tak känns helt rätt för att hålla ihop varumärket hela vägen från strategi och design till kommunikation, säger Emelie Friis, Marknadsdirektör på Kronans Apotek.

Den första TVC-kampanjen går upp den 15 mars. Nästa kampanj är redan under utveckling och samarbetet kommer att synas löpande i media under 2021 och framåt.


Arbetsgrupp Kronans Apotek:

Emelie Friis - Marknadsdirektör

Jacob Engquist- tf Varumärkeschef

Linda Wakeham – PR-chef

Eric Sjöbeck - Media & CRM chef

Arbetsgrupp IW Edition:

Johanna Reis - Creative Director

Kalle Berglind - Art Director

David Leeb - Client Director

Katarina Bäcklund - Projekt Manager

Arbetsgrupp Identity Works:

Marie Rudophie - Client Director

Niklas Dahl - Senior Strategist

Nikolaj Kledzik : Design Director

Emma Anderbygd: Account Manager

Produktionsbolag

Bleck Film

Regissör: Mackan Svanberg

Stillbild: Carl Nilsson

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08