Gå direkt till innehåll
Apoteksaffär
Apoteksaffär

Pressmeddelande -

Kronans Apotek och Apotek Hjärtat i apoteksaffär

Kronans Apotek och Apotek Hjärtat har ingått avtal om att köpa och sälja apotek mellan kedjorna. Kronans Apotek köper sex apotek av Apotek Hjärtat och Apotek Hjärtat köper två apotek av Kronans Apotek.

Avtalen har signerats och nu vidtar en process där de båda kedjorna ska få nya apotekstillstånd godkända av Läkemedelsverket. Apoteken kommer att gå över till respektive kedja i början av oktober beroende på när de nya apotekstillstånden är klara. De apotekslägen som Apotek Hjärtat säljer ligger nära Willys och Hemköps butiker.

- Vi är nöjda med överenskommelsen med Apotek Hjärtat. Vi får möjlighet att driva fler apotek och möta kunderna på fler ställen, konstaterar Stig Tornell, VD på Kronans Apotek.

- Kunderna kommer att få ta del av vår farmaceutiska kompetens och vårt breda och spännande sortiment. Receptkunden kan bland annat få ta del av våra speciella tjänster som vänder sig just till dem, som Läkmedelsdialogen och en mer djupgående genomgång av läkemedelsanvändningen genom Kronans Läkemedelssamtal.

Omskyltning och anpassning av sortimentet sker i samband med tillträdena efter det att Läkemedelsverket har godkänt nya apotekstillstånd. Alla medarbetare erbjuds att följa med till den nya arbetsgivaren och behåller sina tjänster. Apotek Hjärtat och Kronans Apotek kommer att samarbeta under övergångsperioden för att underlätta för både kunder och för medarbetare på de berörda apoteken.

De apotek som Apotek Hjärtat överlåter till Kronans Apotek är:

  • Apotek Hjärtat Willys Uppsala Gränby
  • Apotek Hjärtat Willys Rissne
  • Apotek Hjärtat Willys Älvsjö
  • Apotek Hjärtat Willys Veddesta
  • Apotek Hjärtat Willys Kungsbacka
  • Apotek Hjärtat Hemköp Djurgårdsstaden Stockholm

De apotek som Kronans Apotek överlåter till Apotek Hjärtat är:

  • Kronans Apotek Skövde
  • Kronans Apotek Stockholm Torkel Knutssonsgata

För ytterligare information:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010-240 61 58, 070-359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08