Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek och Apoteksgruppen släpper gemensam kampanj med hälsosamma priser i fokus
Kronans Apotek och Apoteksgruppen släpper gemensam kampanj med hälsosamma priser i fokus

Pressmeddelande -

Kronans Apotek och Apoteksgruppen släpper gemensam kampanj med hälsosamma priser i fokus

Under hösten 2022 gick Kronans Apotek och Apoteksgruppen samman och integrationen under det gemensamma varumärket Kronans Apotek är i full gång. Nu lanserar kedjorna sin första gemensamma kampanj ’Hälsosamma priser’. Det nya kommunikationskonceptet syftar till att få fler att upptäcka att apotekskedjorna har bland de lägsta priserna i branschen.

Efter sammanslagningen mellan Kronans Apotek och Apoteksgruppen har nu den nya apotekskedjan en marknadsandel på ca 25%, ca 500 apotek och en snabbt växande e-handel. Då kedjan erbjuder bland de lägsta priserna i branschen lanseras nu deras första gemensamma kampanj med hälsosamma priser i fokus.

Med hjälp av ordvitsar och igenkänningsfaktorer i dessa dyrtider är syftet att få fler att upptäcka att de har bland de lägsta priserna i branschen.

– I lågkonjunktur är uppfattningen om priser än viktigare. Därför är det dags för oss att berätta att vi faktiskt har bland de lägsta priserna i branschen. Vår gemensamma kampanj bjuder på ett leende samtidigt som vi berättar om våra hälsosamma priser. En blinkning åt vår samtid, vår bransch och samtidigt några fler kronor i plånboken hos våra kunder, säger Tobias Karlsson, Marknadsdirektör på Kronans Apotek.

Kampanjen startar 27 feb och kommer synas brett i flera kanaler med butiksskyltning, innehåll och reklam i sociala medier, reklamfilm i TV/online video samt radioreklam.

- Det här är vår första samtidiga kampanj för båda varumärkena. Även om vi fortfarande ser lite olika ut så, kommer vi att visa en enorm styrka genom att prata om ”Hälsosamma priser!” i nästan 500 apotek och en snabbt växande e-handel samtidigt, avslutar Tobias Karlsson, Marknadsdirektör på Kronans Apotek.


Arbetsgrupp

Kronans Apotek

Tobias Karlsson, Marknadsdirektör
Linda Wakeham, Kommunikations/PRchef
Jenny Sandberg, Produktionsledare
Anna-Carin Cask, Head of Creative & Production
Eric Sjöbeck, Head of Media, Insights & CRM


JMWGolin/Videostore

Louise Leo, Kundansvarig
Joakim Karlsson, Creative Director & Copywriter
Ebba Carlsson, Produktionsledare
Rikard Rogeland, Producent & DOP
Filip Lindquist, Regissör & Art Director
Adam Wibom, Junior Art Director

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

  Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

  Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

  Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

  Kontakter

  Linda Wakeham

  Linda Wakeham

  Presskontakt Kommunikationschef
  Lisa Regnér

  Lisa Regnér

  Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

  Relaterat innehåll