Gå direkt till innehåll
Tobias Karlsson, Marknads- och Kommunikationsdirektör, för nya apoteksjätten som väljer namnet Kronans Apotek
Tobias Karlsson, Marknads- och Kommunikationsdirektör, för nya apoteksjätten som väljer namnet Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Kronans Apotek och Apoteksgruppen går ihop under det gemensamma varumärket Kronans Apotek.

Sverige får nu en ny stor apotekskedja när Apoteksgruppen och Kronans Apotek går ihop under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. Den tidigare annonserade affären mellan Euroapothecaoch Oriolastängdes den 3 oktober och den nya kedjan får en nettoomsättning på ca 12 miljarder SEK.

En fråga som engagerat de båda företagen ända sedan nyheten om den nya apotekskedjan kom tidigare i år är vilket eller vilka varumärken kedjan kommer att jobba med i framtiden. Utgångspunkten har varit två starka varumärken som medarbetare på både apoteken och servicekontoren byggt upp under många år. Den nya kedjan har nu valt varumärket Kronans Apotek. Förändringsarbetet mot det nya varumärket kommer att ta tid och inledas så fort en plan är satt.

”Kostnads- och effektmässigt är det inte försvarbart att jobba vidare med två varumärken. Vi har tittat på tillgängliga data och efter att ha sammanvägt alla parametrar så väljer vi att framåt utgå från Kronans Apotek som varumärke. Det är tydligt starkare av de två, såväl i fysiska butiker som online. ” säger Tobias Karlsson, Marknads- och Kommunikationsdirektör.

”Nu kan vi inleda arbetet med att skapa ett gemensamt innehåll under ett varumärke. Vi har två fantastiska organisationer med en enorm kompetens och nu ska ett plus ett bli tre. Nu bygger vi en ny stark apotekskedja som kommer utmana marknadsledarna på riktigt” säger Erik Sjögren, VD på den nya kedjan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll