Gå direkt till innehåll
Dan Adolfsson, Logistikchef Kronans Apotek, Mats Flodin, Kommunfullmäktige Enköping Kommun och Erik Sjögren, VD Kronans Apotek inviger Kronans Apoteks nya e-handelslager.
Dan Adolfsson, Logistikchef Kronans Apotek, Mats Flodin, Kommunfullmäktige Enköping Kommun och Erik Sjögren, VD Kronans Apotek inviger Kronans Apoteks nya e-handelslager.

Pressmeddelande -

Kronans Apotek växlar upp med ett nytt e-handelslager i Enköping

Nu är Kronans Apoteks nya e-handelslager i Enköping invigt och i full drift. Med närmre 13 000 kvm garanteras nu en kapacitet för ökade volymer, ett bredare sortiment, effektivare och säkrare flöden och en modernare, hållbar arbetsmiljö för alla medarbetare.

Kronans Apotek har flyttat in i sitt nya, toppmoderna e-handelslager i Enköping och igår den 13 mars var det invigning med kommunen på plats, där Kommunfullmäktige Mats Flodin fick klippa bandet.

Med en yta på nära 13 000 kvadratmeter och kapacitet för cirka 40 000 artiklar effektiviserar kedjan sina leveranser till kunder, samtidigt som man blir mer miljövänliga. Det nya e-handelslagret är certifierat enligt BREEAMs hållbarhetskriterier och uppnår Excellence nivå, bland annat eftersom det bland annat har solceller på taket. Den nya logistikanläggningen är även konstruerad med flera temperaturzoner för att kunna ta emot krävande gods med hög säkerhet.

- Vi inte bara ökar vår kapacitet, förbättrar rutiner eller utvecklar oss och våra tjänster i de här nya lokalerna, vi kommer faktiskt äga hela vår process till skillnad från tidigare, säger Dan Adolfsson, Logistikchef, Kronans Apotek

Kronans Apotek har haft en kraftig e-handelstillväxt de senaste åren. Under 2022 växte Kronans Apoteks e-handel snabbare än marknaden och fortsatte att ta digitala marknadsandelar. Kedjan lanserades även hemleverans av kylda läkemedel tillsammans med Gordon Delivery som ett steg i ett breddat erbjudande. Även 2023 har börjat bra med fortsatt fokus på att förbättra erbjudandet till kund.

– Vi fortsätter att utveckla vår affär och nu siktar vi mot toppen. Med vårt nya e-handelslager kommer vi få än bättre förutsättningarna för att på sikt bli en av de ledande aktörerna inom e-handel på apoteksmarkanden, säger Lina Hasic, E-handelsdirektör på Kronans Apotek

Kronans Apotek har tillsammans med Logicenters under de senaste två åren utvecklat logistikcentret som är beläget i Enköpings Företagspark, ett expansivt område i direkt anslutning till motorvägen E18 och riksväg 55.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll