Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Apotek och MatHem tecknar samarbetsavtal - blir först med att kunna leverera hem mat och läkemedel samtidigt

Den nätbaserade matbutiken MatHem och apotekskedjan Kronans Apotek slår nu sina påsar ihop. Genom det nya samarbetet blir det möjligt att beställa receptbelagda läkemedel och andra apoteksvaror från Kronans Apotek via MatHem och få leveransen direkt hem till dörren tillsammans med matbeställningen. Den här tjänsten blir Kronans Apotek och MatHem först i Sverige med. Erbjudandet lanseras i början av 2021.

Sveriges tredje största apotekskedja Kronans Apotek och MatHem, Sveriges största matbutik på nätet, har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal. Avtalet innebär att Kronans Apotek kan nå ut till fler kunder via MatHems digitala plattform samtidigt som MatHem kan erbjuda sina kunder bättre service genom ett bredare utbud. Erbjudandet lanseras i början av 2021.

Allt fler människor handlar mat och apoteksvaror på nätet och den utvecklingen har accelererat under Coronapandemin. Därför är det helt rätt tajming med det här samarbetet. På Kronans Apotek arbetar vi ständigt med vårt digitala erbjudande och att förenkla för människor i deras vardag. Vi vill nå kunderna där kunderna är och säkerställa att de får tillgång till apoteksprodukter och tjänster när de behöver det. Nu tar vi ytterligare ett steg i den utvecklingen, säger Anders Torell, vd för Kronans Apotek.

– Samarbetet med Kronans Apotek är ett viktigt steg i MatHems spännande resa mot ett allt bredare utbud med allt fler varukategorier. Att kunna leverera apoteksvaror, och däribland även receptbelagda läkemedel, är en fantastisk utveckling för våra kunder. MatHems roll som en samhällsviktig tjänst, vilken särskilt tydliggjorts under det senaste året, befästs nu ytterligare med hjälp av Kronans Apotek, säger Johan Lagercrantz, VD för MatHem.

Samarbetet innebär att MatHems kunder får tillgång till produkter, tjänster och rådgivning från Kronans Apotek i samband med att de gör sina matinköp på MatHem. Därigenom blir det möjligt att beställa receptfria läkemedel som bland annat Alvedon och Ipren samt egenvårdsprodukter. Det kommer även gå att få sina receptbelagda läkemedel i varukorgen och få dem levererade hem till dörren via MatHem.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll