Gå direkt till innehåll
Nu lanserar Kronans Apotek och Mathem ny gemensam tjänst. Foto: Hanna Olsson
Nu lanserar Kronans Apotek och Mathem ny gemensam tjänst. Foto: Hanna Olsson

Pressmeddelande -

Nu lanserar Kronans Apotek och Mathem ny gemensam tjänst

Samarbetet mellan Kronans Apotek och Mathem har mynnat ut i en helt ny tjänst där apotekskedjan är fullt integrerad i Mathem. Från och med juni kan kunderna enkelt hantera inköp av mat, apoteksvaror och receptbelagda mediciner och få allt i samma leverans. Lösningen är byggd med 100 procent kundfokus för att det ska vara så enkelt som möjligt att handla apoteksvaror från Kronans Apotek via Mathem.

Sent förra året offentliggjordes samarbetsavtalet mellan Kronans Apotek och Mathem, Sveriges ledande matbutik på nätet. Nu har det nya samarbetet förverkligats med en ny tjänst där Kronans Apotek är helt integrerat i Mathem. Det innebär att kunden aldrig behöver lämna Mathem för att handla sina apoteksvaror eller hämta ut sina recept. De behöver heller inte gå till kassan två gånger, vilket är fallet i liknande digitala lösningar.

– Vårt samarbete med MatHem innebär att vi som apoteksaktör breddar oss och möter kunden i olika kanaler, vilket kommer att skapa ännu bättre förståelse och förutsättningar för att utveckla vårt erbjudande ytterligare både vad gäller vad vi erbjuder, på vilket sätt och i vilka interaktionspunkter – allt på ett sätt som passar kunden. Vi tror att detta bara är början till ett modernt och relevant erbjudande, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek.

– Det är fantastiskt roligt att äntligen kunna addera Kronans Apoteks sortiment och tjänster till Mathems utbud. Att kunna erbjuda apoteksvaror och receptbelagd medicin i tillägg till vårt tidigare sortiment med bland annat mat och Clas Ohlson är en väldigt bra service för våra kunder. Det både befäster vår roll som samhällsviktig tjänst samt förstärker det faktum att Mathem är en ”one-stop-shop” med hemleverans vilket ger människor mer tid och frihet att leva mer, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Från och med nu får Mathems kunder tillgång till tusentals läkemedel och andra apoteksprodukter från Kronans Apotek i samband med att de gör sina matinköp hos Mathem. Även rådgivning i samband med köp av apoteksvaror erbjuds och produkterna levereras tillsammans med matkassen fram till dörren.

En färsk Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Mathem, visar att var fjärde svensk har börjat handla apoteksvaror på nätet på grund av coronapandemin. Samma undersökning visar också att nästan varannan svensk (46%) avser att fortsätta med det beteendet efter pandemin. Det är fler än dem som uppger att de tänker fortsätta att handla kläder och skor på nätet (41%).

– Siffrorna visar att det var helt rätt beslut att Mathem och Kronans Apotek slog sina påsar ihop. Att handla apoteksvaror online har ökat markant sedan Covid-19 slog till och det verkar som att de svenska hushållen vill fortsätta att göra det även efter pandemin, säger Anders Torell.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll