Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek överträffar mål om nyanlända i praktik
Kronans Apotek överträffar mål om nyanlända i praktik

Pressmeddelande -

Kronans Apotek överträffar mål om nyanlända i praktik

När Kronans Apotek, i maj 2016, gick med i regeringens initiativ ”100-klubben/Sverige tillsammans” var målet att på tre år erbjuda praktikplatser för 100 nyanlända apotekare. Redan nu har Kronans Apotek nått och överträffat det målet. Per idag har 168 nyanlända apotekare erbjudits en praktikplats på företaget.

Regeringens initiativ 100-klubben startade hösten 2015 för att snabbare få in nyanlända på arbetsmarknaden. De företag som gick med i initiativet åtog sig att ge praktik och sysselsättning åt minst 100 nyanlända inom tre år. Nu avslutas 100-klubben och arbetet inom Kronans Apotek har resulterat i att 168 nyanlända personer har fått praktik företaget.

- Det känns otroligt bra att vi nått och överträffat målet. Engagemanget hos alla medarbetare på Kronans Apotek runt om i landet har gjort det möjligt, säger Anders Torell, Vd på Kronans Apotek och fortsätter:

- Det råder brist på farmaceuter och varje år anländer hundratals apotekare till Sverige med utländsk examen utanför EU. För att de ska få bättre möjligheter att få en svensk apotek-legitimation behöver de bland annat arbetsträna och utveckla sin svenska vilket de kan göra på våra apotek. Vi har självklart som mål att kunna erbjuda så många som möjligt en anställning hos oss när de fått sin farmaceutlegitimation, säger Anders Torell.

För att kunna bli legitimerad farmaceut i Sverige måste farmaceuten få sin legitimation från hemlandet validerad, göra ett farmaceutiskt test, kunskapsprov och slutligen klara ett språktest för svenska. Processen beräknas ta ca ett år för utländska farmaceuter förutsatt att de kommer ut i arbetslivet under tiden och arbetstränar. Legitimationsprocessen enligt Socialstyrelsen är nu sedan 2017 samma för alla legitimationsyrkena i Sverige.

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll