Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek premierar kunder som återlämnar läkemedel

Pressmeddelande -

Kronans Apotek premierar kunder som återlämnar läkemedel

Från och med imorgon, 17 september, får alla som lämnar in överblivna läkemedel till Kronans Apotek en särskild premie. Det uppskattas att cirka 250 ton läkemedel slängas i våra sopor och riskera att hamna i naturen. Genom att lämna in läkemedel till apotek så förstörs läkemedlen under kontrollerade former.

-  Vi vill bidra till att minska mängden läkemedel som hamnar i naturen. Därför kommer alla kunder som lämnar in sina överblivna läkemedel till Kronans Apotek premieras, säger Lars Birkeland, VD på Kronans Apotek.

Läkemedel är potenta substanser som botar, lindrar och förebygger sjukdomar, men om de används fel eller hamnar där de inte ska vara kan de orsaka allvarliga problem. Redan idag finns läkemedelsrester i våra vattendrag, mycket hamnar där genom våra avlopp, men uppskattningsvis 250 ton läkemedel slängs i våra sopor.

- För att vara säker på att läkemedlen förstörs på rätt sätt ska de lämnas in på apoteken. Vi skickar dem vidare till anläggningar där vi vet att de förstörs så att inga läkemedelsrester förs vidare till naturen, säger Lars Birkeland.

För att uppmuntra kunderna att lämna in sina läkemedel på Kronans Apotek kommer alla som gör det få 200 medlemspoäng i Kronans Apoteks kundklubb i premie. Det motsvara ett inköp på 200 kronor. När kunden nått 800 poäng får kunden en värdecheck. Medlemspoängen kommer att börja delas ut den 17 september.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08