Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks nya uppgraderade hudvårdssortiment
Kronans Apoteks nya uppgraderade hudvårdssortiment

Pressmeddelande -

Kronans Apotek relanserar ett förbättrat och uppgraderat hudvårdssortiment.

Kronans Apotek erbjuder egna varor inom kategorier så som bl.a. hud och hår, vitaminer och kosttillskott samt intim. Segmentet för hud- och hårvård har nyligen genomgått en uppgradering och resultatet är ett förbättrat och hållbart innehåll samt en ny förpackningsdesign.

Innehållet i produkterna har förbättrats genom nya formuleringar. Bland annat har parabener och mikroplaster valts bort ur produkterna, se komplett lista nedan.

- Vårt egna sortiment är ett prisvärt alternativ med hög kvalitet. Produkterna innehåller enbart ingredienser som är testade och har väl dokumenterade egenskaper. Formuleringarna i produktserien ’Extra Care’ är dessutom dermatologiskt testade, säger Charlotta Nilsson, Chef för egenvård på Kronans Apotek.

Om det nya moderna förpackningarna säger Charlotta;

- Ambitionen har varit att ta fram en grafisk design som utstrålar kompetens och känns modernt - något man vill ställa på badrumshyllan där hemma. Designen är inspirerad av just badrummet, dvs. det rum vi oftast vårdar vår hud och hy i. Mönstren varieras på olika sätt för att skapa navigation och dynamik mellan olika produkter och kategorier, till exempel så har alla oparfymerade produkter vit bakgrund och färgad textplatta och alla parfymerade produkter har färgad bakgrund och vit textplatta. Detta gör det också lätt för konsumenten att navigera i hyllan.

En produktnyhet finns med i sortimentet och det är ”Intimcréme Mjukgörande’, som är en mild och återfuktande intim-crème och som skyddar torra slemhinnor. Produkten ryms inom kategorin ’Extra Care – Intim’.

Kronans Apoteks populära fuktgivande serum, som utsetts till bästa fuktserum av bland andra Aftonbladet och Damernas Värld, finns med i det uppgraderade sortimentet.

Samtliga produkter är tillverkade i Sverige och finns tillgängliga i alla Kronans Apotek och på kronansapotek.se från och med den 16 februari.

Bilaga: Pris- och produktblad

*Ingredienser och grupper av ämnen som valts bort i Kronans Apoteks nya hud- och hårvårdsprodukter:

  • Parabener
  • Mineralolja
  • Formaldehydfrisläppande ämnen
  • Polyaminopropyl Biguanide (PHMB)
  • Lanolin
  • Talg
  • Konserveringsmedlen Methylisothiazolinone och Metylchloroisothiazolinone (MI och MCI)
  • Mikroplast 

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll