Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks nya drive-thru i Kronoparken, Karlstad.
Kronans Apoteks nya drive-thru i Kronoparken, Karlstad.

Pressmeddelande -

Kronans Apotek satsar på drive-thru

Som ett led i satsningen på utökad kundservice öppnar Kronans Apotek nu sitt första drive-thru apotek, på Kronoparken i Karlstad. Från och med den 4 april kan kunder köra fram till en drive thru-lucka för att handla apoteksvaror, hämta ut recept eller paket samt få rådgivning – utan att behöva lämna bilen. Uppskattas tjänster kommer den att tas ut till fler apotek under 2022.

Kronans Apotek lanserar nu drive-thru, det vill säga försäljning och rådgivning genom en lucka till kunder som kört fram med bilen. Först ut är Kronans Apotek på Universitetsgatan 3 i Kronoparken, Karlstad. Apoteket har sina lokaler med en yttervägg längs en trafikerad gata vilket gör läget optimalt för satsningen.

- Det här innebär att exempelvis föräldrar som varit på primärvårdsjouren med ett sjukt barn kan köra till apoteket och ta ut sitt recept efteråt, utan att behöva ta ut barnet ur bilen. Vi minskar också smittorisken i till exempel pandemi- och influensa­tider eftersom man slipper vistas med andra inne i butiken, säger Cristina de Melo, Regionchef Karlstad på Kronans Apotek.

Invigningen av Kronans Apoteks drive-thru sker den 4 april men redan nu har kunder hittat dit med både bilar och el-sparkcyklar för att handla eller hämta sina Click&Collect paket.

- Enad handel är framtiden och drive thru är ytterligare ett stort steg dit. Kunderna kan själva välja om de vill beställa på nätet och hämta sina varor direkt från bilen eller handla och hämta läkemedel på plats. Det här är del av vår förändring och anpassning för att möta kunderna och för att skapa fler trygga och smidiga sätt för dem att handla och få sina produkter levererade. Jag räknar med att expandera drive thru tjänsten till fler apotek under 2022, säger Hannes Hasselrot, VD på Kronans Apotek.

Kronans Apoteks första drive-thru ligger på Universitetsgatan 3 i Kronoparken i Karlstad. Invigningen sker med band-klippning och öppningserbjudanden den 4 april klockan 12.00.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08