Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek satsar på receptkunden.
Kronans Apotek satsar på receptkunden.

Pressmeddelande -

​Kronans Apotek satsar på receptkunden

Kronans Apotek inleder nu en satsning på recept. Målet är att få fler lojala kunder men också ett tydligare fokus på recepttjänsterna. Precis nu pågår rekryteringen till 15 regionala resurser. Det är känt att den felaktiga läkemedelsanvändningen kostar minst 10 miljarder kronor per år för samhället.

Kronans Apotek har sedan länge flera olika tjänster som erbjuds receptkunderna: lagergaranti, boka och hämta recept, olika påminnelsetjänster, läkemedelsamtal, läkemedelsdialog, EES med mera. Alla tjänster som syftar till att förbättra läkemedelsanvändningen. Satsningen leds av apotekare Anna Skarph.

- Vi behöver öka vårt fokus på dessa tjänster och skapa mer tid för kundmötet och dialogen med receptkunden, säger Anna Skarph, apotekare och chef affärsutveckling recept på Kronans Apotek.

- Genom att nu inrätta ett nytt regionlat uppdrag för ett 15-tal medarbetare får vi ett tydligt fokus och ett stöd på regional nivå till apoteken. Rekrytering pågår just nu.

Satsningen innebär att nya regionala uppdrag inrättas: regionala affärsutvecklare recept. Det rör sig om totalt 15 personer som till 50 procent kommer att jobba med det regionala uppdraget att förstärka kundmötet och kunderbjudandet på recept och till 50 procent arbeta som farmaceuter på apotek.

- Genom att tillsätta dessa uppdrag kommer vi att få mer kraft i arbetet med receptkunderna. Vi kommer förstärka kundmötet, bättre stötta apoteken lokalt och öka kontakterna med lokal vård, säger Anna Skarph.

- Vi vill ha ett så bra kundmöte som möjligt för receptkunden. Det handlar om hur vi möter kunden och hur vi arbetar i receptkanalen för att skapa tid för mer dialog kring läkemedlen. Här har vi sammanfallande intressen med kunden, som får bättre effekt av sina läkemedel, samhället, som får bättre utväxling av de förskrivna läkemedlen, läkemedelsbolagen som får bättre effekt på sina läkemedel och vi som bidrar till en bättre läkemedelsanvändning och får lojalare kunder.

I satsningen ligger också att se om Kronans Apotek behöver nya tjänster och utveckla de som redan finns.

- Vinsten för oss är framför allt lojala kunder och bättre samarbete med lokal vård, säger Anna Skarph.

För ytterligare information, kontakta:
Anna Skarph, apotekare och chef affärsutveckling recept Kronans Apotek 010-240 60 62
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58, 070 359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll