Gå direkt till innehåll
Anna Wallenberg, Försäljningsdirektör på Kronans Apotek
Anna Wallenberg, Försäljningsdirektör på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Kronans Apotek satsar på Singles Day

Kronans Apotek satsar även i år på Singles Day som infaller den 11 november (11/11). Förra året ökade företaget sin försäljning under Singles Day med ca 1500% jämfört med motsvarande dag året innan. ”Vi har skapat förutsättningar för att öka tillväxten ytterligare”, säger Anna Wallenberg, Försäljningsdirektör på Kronans Apotek.

När Kronans Apotek lanserar Singles Day på måndag den 11 november görs det i form av en dag fylld med erbjudanden på kronansapotek.se. Trots att satsningen är begränsad till e-handeln förväntar sig företaget att slå fjolårets försäljningsrekord och öka på rekryteringen av nya kunder.

-Gensvaret från kunderna var positivt i fjol och Singles Day är ett bra tillfälle för alla våra kunder, oavsett relationsstatus, att unna sig själv något man faktiskt behöver och såklart fylla på sitt hemapotek så man är kittad för små olyckor och vanliga åkommor - allt till en bra deal, säger Anna Wallenberg, Försäljningsdirektör på Kronans Apotek.

Singles Day blir startskottet på en intensiv period för Kronans Apotek med både Black Week och julhandeln i antågande. I år räknar Anna Wallenbergmed att Singles Day och även Black Week, kommer att bli större än någonsin. Företaget har därför ökat kapaciteten på sajten och utökat antalet erbjudanden i stort. Därtill har företaget ökat lagerkapaciteten och effektiviserat lagerhanteringen samt satsat på att förbättrat leveranserbjudandet.

-Vi har bland annat fyrdubblat serverkapaciteten och förbättrat lagereffektiviteten. Vi har nyligen inlett ett samarbetar med Best Transport för hemleveranser och där 100% av leveranserna är klimatkompenserade, säger Anna Wallenberg och fortsätter:

-Vi ser fram emot Singles Day och hoppas även att hitta nya kunder som vill prova på oss och som vi kan bygga relation till och vidare erbjuda hälsofrämjande produkter och tjänster, avslutar Anna.

Anna Wallenbergs 3 tips för smarta köp på Singles Day:

1.Passa på att köpa på dig saker som du faktiskt använder tex fyll på ditt hemapotek så att du är väl rustad för små olyckor och vanliga åkommor.

2.Bestäm dig för vad du behöver – gör en lista så undviker du att köpa onödiga prylar bara för att det var rea.

3.Försök att handla alla dina varor från en eller ett fåtal aktörer så blir det inte så många olika transporter. Kolla även efter miljövänliga transporterbjudanden.

Singles Day:

Dagen inträffar alltid 11 november och uppstod från en början som en protest mot Alla hjärtans dag på 1990-talet. Nu har det vuxit till världens största shoppingdag. Datumet 11 november, valdes eftersom det bara består av ettor, vilket skulle vara passande för att fira singellivet. I dag räknas den 11 november till världens största shoppingdag oavsett relationsstatus. 

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08