Gå direkt till innehåll
Anders Torell, VD på Kronans Apotek hoppar in på lagret
Anders Torell, VD på Kronans Apotek hoppar in på lagret

Pressmeddelande -

Kronans Apotek slog Black Week-rekord på fyra dagar

Precis som förra året inledde Kronans Apotek i år sin Black Week i början av veckan (sön 24 nov). Utvecklingen de första dagarna har överträffat företagets högt ställda förväntningar och redan under torsdagen, halvvägs in i kampanjen, har förra årets totala omsättning för Black Week redan passerats. Dessutom har företaget lyckats attrahera nya kunder.

Kronans Apotek är halvvägs in i Black Week men har redan nu uppnått samma försäljning som hela Black Week-kampanjen genererade förra året. Kampanjen, som till stor del är begränsad till företagets E-handel, har under veckan haft en försäljning per dag på i snitt 225% över en normal dag. Samtidigt har 60% av alla transaktioner som hittills genererats kommit från nya kunder. Kunder som vidare ska få ta del av företagets produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter kundens individuella behov och med syftet att stödja kundens hälsoresa.

- Vi har satt höga ambitioner för Black Week och det är kul att den gett så här bra resultat redan nu. För oss handlar kampanjen till mångt och mycket om att accelerera nykundstillväxten och kapa marknadsandelar från konkurrenter. Det är glädjande att vi lyckats bra med detta och att kunder väljer oss för att fylla på med nödvändiga apoteksprylar till bra priser, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek

En annan succé för bolaget är den fantastiska insats som görs vid företagets logistikavdelning. När volymerna ökar så kraftigt på så kort tid krävs förstärkning till plock och pack på lagret i Enköping. Förstärkningen kommer bland annat från Anders Torell själv men även från ett 50-tal medarbetare från huvudkontoret.

-Jag hoppas framgångarna hittills håller i sig för resten av veckan men oavsett så är jag så innerligt nöjd med alla underbara medarbetare som kämpar och ställer upp för att göra veckan så bra som möjligt för våra kunder. Vi har en härlig stämning överlag, nya rekord och tusentals nöjda kunder i andra änden. Jag kan inte göra annat än var stolt och nöjd, säger Anders Torell, innan han återgår till att packa varor på lagret i Enköping.

Kronans Apotek fortsätter nu kampanjen fram till Cyber Monday innan julhandeln tar vid.

Bäst säljande produkter under Black Week:

1.Valo Nordic – C Glow Boost Essence – Lumene

2.Ph5 Shower Oil med parfym – Eucerin

3.Man Total – L-Argiplex

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08