Gå direkt till innehåll
Karl-Johan Börjeson, ny Sortiment & Inköpsdirektör på Kronans Apotek
Karl-Johan Börjeson, ny Sortiment & Inköpsdirektör på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Ny Sortiment & Inköpsdirektör till Kronans Apotek

Karl-Johan Börjeson har utsetts till ny Sortiment & Inköpsdirektör på Kronans Apotek. Han kommer närmast från ICA Gruppen AB där han var Tf Affärsområdeschef för Nearfood. Börjeson tillträder tjänsten den 10:e april, 2019 och kommer även att ta en plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp.

- Vårt sortimentsarbete bygger på att skapa ett modernt och attraktivt sortiment med en trygg helhet men även en ständig utveckling utifrån omvärldstrender och kundanalys. Allt för att ge våra kunder det allra bästa erbjudandet. Jag ser att Karl-Johans erfarenhet inom både sortimentsutveckling och ledarskap kommer att vara en stor tillgång i det arbetet, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek

Karl-Johan har lång erfarenhet av FMCG och detaljhandeln. Innan sin roll som Tf Affärsområdeschef på ICA Gruppen arbetade han som Kategoriområdeschef för produktkategorierna Hushållsprodukter, Blöjor/Baby och Djurmat. Innan dess var han Senior Category Manager på Unilever.

-Jag ser jag fram emot att tillföra kompetens inom sortiment och styrning som hjälper oss att nå högt uppsatta mål. Jag är särskilt glad att över att bli en del av ett modernt och innovativt företag där vägen mellan tanke och handling är kort. Jag är övertygad om att min breda erfarenhet kommer att vara till gagn för både mina medarbetare och för kunderna, säger Karl-Johan Börjeson.

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll