Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek utser GSK Consumer Healthcare till årets leverantör 2020. Från vänster; William Fri , Etel Keil Björk, Annica Bengtsson från GSK
Kronans Apotek utser GSK Consumer Healthcare till årets leverantör 2020. Från vänster; William Fri , Etel Keil Björk, Annica Bengtsson från GSK

Pressmeddelande -

Kronans Apotek utser GSK Consumer Healthcare till årets leverantör 2020

Under Kronans Apoteks årliga leverantörsträff 2020, som i år hölls digitalt, utsågs GSK Consumer Healthcare till årets leverantör 2020. Företaget vann utmärkelsen i konkurrens med hundratals leverantörer inom läkemedel-, hälso- och egenvårdssortimentet. Övriga utmärkelser som delades ut var: ”Årets lansering” som gick till Mylan (Dymista), ”Årets kampanj” som gick till - L’Oréal (La Roche Posay och ”Årets samarbete” som gick till Beiersdorf.

Idag, på Kronans Apoteks digitala leverantörsträff, utsågs GSK Consumer Health Care till årets leverantör. GSK är ett av världens ledande forskningsbaserade hälso- och sjukvårdsföretag.

Etel Keil Björk Key Account Manager, på GSK Consumer Healthcare är glad över utmärkelsen och säger: 

- Stort tack för priset som årets leverantör. Det betyder så mycket för oss att se resultat av allt arbete som vi har gjort tillsammans med teamet på Kronans Apotek. Vårt samarbete bygger på gemensamma värderingar och ett utbyte av insikter och åsikter för att kunna driva vår affär tillsammans.

Juryns motivering till ”Årets Leverantör”:

”Leverantören besitter stor kategorikunskap, kund och marknadsinsikter, som de gärna delar med sig av till oss på Kronans Apotek. De har en god förmåga att utmana på en konstruktiv nivå för att driva samarbetet framåt. Med stor öppenhet och flexibilitet har leverantören gjort det möjligt att anpassa lagda planer till nya förutsättningar. Leverantören håller en professionell nivå på kommunikation för att säkra att Kronans Apotek har rätt information vid rätt tid”

Övriga utmärkelser:

Årets lansering - Mylan (Dymista)

Motivering: Med sin lansering har leverantören drivit en stark kategoritillväxt genom ökad kundnytta. Lanseringen stöttades av framgångsrik mediasatsning samt kedjeunika kampanjer för att säkra framgång. Leverantören har tagit stort ansvar tillsammans med Kronans Apotek genom att ha en kontinuerlig dialog och vidtagit snabba åtgärder för att säkra en hög försäljning.

Årets kampanj - L’Oréal (La Roche Posay

Motivering: Årets kampanj La Roche Posay i K2. Kampanjen levererade stor uplift och ökad volym, samtidigt som den drev lojalitet till apoteken som kanal. Kampanjen bidrog till ökat värde på kundkorgen och snittkvittot, samt drev nya kunder till Kronans apotek både online och offline. Kampanjen uppskattades mycket av våra kunder!

Årets samarbete - Beiersdorf

Motivering: Med stort engagemang och kunskap har denna leverantör bidragit med tillväxt och kategoriutveckling. De besitter en stor branschkunskap som de gärna delar för att driva bästa möjliga gemensamma resultat. De utmanar, motiverar och främjar för ett starkt samarbete!

Juryn utgörs av Kronans Apoteks kategoriteam i samråd med ledningsgruppen.

Kronans Apotek har utsett årets leverantör sedan 2010. De tidigare vinnarna är:

2019 Sanofi

2018 Perrigo Nordic

2017 Emma S Skin Care

2016 Orkla Care

2015 Omega Pharma

2014 Lóreal

2013 Axellus

2012 Actavis

2011 Beiersdorf

2010 Ekulf

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08