Gå direkt till innehåll
Anders Torell, Vd på Kronans Apotek, tillsammans med Pär Åhrström, Sanofi.
Anders Torell, Vd på Kronans Apotek, tillsammans med Pär Åhrström, Sanofi.

Pressmeddelande -

Kronans Apotek utser Sanofi till årets leverantör 2019

Kronans Apotek har utsett Sanofi till årets leverantör 2019. Företaget vann utmärkelsen i konkurrens med hundratals leverantörer inom läkemedel-, hälso- och egenvårdssortimentet. Övriga utmärkelser som delades ut under Kronans Apoteks årliga leverantörsträff var: ”Årets samarbete” som gick till Dermarome, ”Årets lansering” som gick till KaroPharma – Viruseptin och ”Årets kampanj” som gick till ACO-fest – Perrigo.

Idag, på Kronans Apoteks leverantörsträff, utsågs Sanofi till årets leverantör. Sanofi är ett av världens största läkemedelsföretag med över 100 000 anställda i fler än 100 länder. På det svenska kontoret på Kungsholmen i Stockholm arbetar ungefär 130 anställda.

Pär Åhrström, Nordisk försäljningschef på Sanofi är glad över utmärkelsen och säger:

- Det känns jättebra att få den här utmärkelsen och det är en bekräftelse på att man som läkemedelsbolag kan slåss mot andra kanske lite tuffare kategorier och dessutom vara med och påverka och göra saker bättre. Vi är stolta över denna utmärkelse.

Juryns motivering till ”Årets Leverantör”:

”Leverantören har en stark försäljnings- utveckling i samtliga kategorier. Med stort engagemang och öppenhet hjälper denna leverantör Kronans Apotek att öka kundnyttan för dess kunder. Leverantören har djup kompetens om kundbehov inom de kategorier där man är verksam och delar den informationen med oss i ett nära samarbete”.


Tre nya utmärkelser för i år:

Förutom ”Årets leverantör” delade Kronans Apotek även ut tre nya utmärkelser:

”Årets samarbete” som gick till Dermarome med motiveringen:

”Denna leverantör har hela året visat stort engagemang och öppenhet. De har visat mod att utmana och välja väg. Leverantören har mycket stor branschkunskap och vi har tillsammans drivit en unik kategoriutveckling”.

”Årets lansering” som gick till KaroPharma – Viruseptin med motiveringen:

”Lanseringen har bidragit med ökad kundnytta inom kategorin. Lanseringen har också lett till en stark värdetillväxt i kategorin. Leverantören har tagit ansvar för att driva sitt varumärke genom utbildning, marknadsföring och aktiviteter tillsammans med Kronans Apotek”.

”Årets kampanj” som gick till ACO-fest – Perrigo med motiveringen:

”Kampanjen driver kunder till Kronans Apotek – både till fysiska apotek och till e-handeln. Kampanjen stärker apoteken som kanal och lockar båda nya och gamla kunder. Kampanjen är tydlig och uppskattas mycket av kunderna”.

Juryn utgörs av Kronans Apoteks kategoriteam i samråd med ledningsgruppen.

Kronans Apotek har utsett årets leverantör sedan 2010. De tidigare vinnarna är:

2018 Perrigo Nordic

2017 Emma S Skin Care

2016 Orkla Care

2015 Omega Pharma

2014 Lóreal

2013 Axellus

2012 Actavis

2011 Beiersdorf

2010 Ekulf

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08