Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks senap smaksatt med cognac och saffran
Kronans Apoteks senap smaksatt med cognac och saffran

Pressmeddelande -

Kronans Apoteks julnyheter 2016

Inför julen lanserar Kronans Apotek flera nyheter. En ny senap med smak av cognac och saffran, blåbärstryfflar, lakritschoklad och belgiska praliner i en liten ask.


Jul på apotek innebär en rad traditionella produkter som senap, aromatisk tinktur, saffran, pepparmyntsolja och julgodis. Även i år kommer det finnas ekologiskt jul-te på Kronans Apotek, både svart och grönt.

Kronans Apoteks senap
Kronans Apoteks senap innehåller svenskodlade gula och bruna senapsfrön och tillverkas av ett familjeföretag på östgötaslätten på hantverksmässigt sätt. Efter omsorgsfull torkning och rensning krossas och siktas senapsfröerna i olika grovlek. Övriga ingredienser som tillsätts är bland annat socker, ättika, salt och kryddor. Resultatet blir en välsmakande senap med perfekt balans mellan styrka och sötma och med vacker färg och struktur. Julsenapen passar utmärkt till julskinkan, men även till gravlaxsåsen. Senap är en krydda med traditioner som också har använts som läkemedel.

I år utökar Kronans Apotek sitt sortiment med en senap med en smak av cognac och saffran. Kronans Apoteks medarbetare har varit med och provat ut receptet.

Godis
Kronans Apotek har sedan flera år ett sortiment av julgodis. Tiramisumandlar, chokladtryffel, belgiska praliner, allt i yppersta kvalitet. Det är inte ovanligt att godiset är slut redan andra veckan i december. Nytt för i år är en tryffel med frisk blåbärssmak och en lakritschoklad med en mjuk kärna av lakrits doppad i salmiakpulver. I år säljer vi också belgiska praliner i en lyxig presentförpackning.

Saffran
Kronans Apoteks saffran är av den högsta kvaliteten, coupé, råvaran är 100% äkta saffran och består av torkade pistillmärken från Krokus, Crocus sativus. För att få fram ett kilo färdig saffran behövs ca 200 000 blommor. I år kommer Kronans Apotek också sälja en Iransk saffran av högsta kvalitet, Sargol A grade 1. De senaste åren har saffran börjat säljas tidigare på Kronans Apotek för att möta efterfrågan och i år finnas den till försäljningen sedan i slutet av oktober. Det är inte ovanligt att vår saffran är slutsåld innan jul.

Priser:
Kronans Apotek senap porslinsburk, 85 kr (280 gram)
Kronans Apotek senap glasburk, 45 kr (175 gram)
Kronans Blåbärstryfflar, 45 kr (150 gram)
Kronans Lakritschoklad, 45 kr (150 gram)

För ytterligare information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58, 070 359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08