Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel gör dig 100 % pussäker i Gävle

Om du tar hand om din munhälsa blir du pussäker, och kan spara pengar hos tandläkaren. Dålig andedräkt beror till 90 procent på hur din mun mår. Följ några enkla råd så blir du pussäker, även när du äter läkemedel som ger muntorrhet. 

Genom att se till att du blir 100 procent pussäker så uppnår du en hel del andra positiva effekter som att du håller tandläkaren på gott humör och sparar pengar Grunden för en bra munhälsa är förstås att besöka sin tandläkare regelbundet, men sen kan du göra mycket själv.

 Följ dessa tre steg för en 100 procent pussäker framtid:

Steg 1, 50 procent pussäker: Borsta tänderna med en mjuk tandborste, använd en tandkräm med fluor. Tryck inte för hårt eftersom du då kan missa plackbeläggningen vid tandköttskanten.

Steg 2, 75 procent pussäker: Glöm inte att ta bort placken mellan tänderna. För små mellanrum mellan tänderna, använd tandtråd, för större mellanrum, använd mellanrumstandborste.

Steg 3, 100 procent pussäker: Skölj med fluor.

Att vara 100 pussäker handlar förstås inte bara om att sköta tänderna. Annat som påverkar pussäkerheten är bland annat vad du äter, om du stressar och om du röker eller snusar. Rökning kan missfärga tänderna och snus påverkar munhälsan negativt. Vissa läkemedel gör dig också torr i munnen och det kan påverka andedräkten också. För det finns till exempel tabletter som ökar salivproduktionen.

Andra saker du kan göra för din pussäkerhet: Ät frukost varje dag, undvik småätande, drick vatten och ät frukt och grönt. Håll godis och läskdrickandet i schack.

Barn är i regel pussäkra, men genom att vänja dem med att borsta tänderna två gånger per dag gör du dem en tjänst inför framtiden.

Hur vet man att man är pussäker? Det är lätt att kolla:

1)    Slicka på ovansidan av handen
2)    Vänta tills det torkar
3)    Lukta!

Luktar det illa finns anledning att följa Kronans Droghandels rekommendationer för en pussäker mun.

För mer information, kontakta:
Jonny Karlström, Kronans Droghandel i Gävle, 026-61 64 54
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Regioner


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08