Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel lanserar kolesterolguide

Läkemedel som behandlar hjärt- och kärlsjukdomar är de vanligaste i Sverige. En av riskfaktorerna för hjärt- och kärlsjukdomar är kolesterol och genom att hålla kolesterolvärdet på en bra nivå, kan man minska risken för flera vanliga hjärt- och kärlsjukdomar. Därför lanserar nu Kronans Droghandel en kolesterolguide med fakta, information och frågeforum om kolesterol på www.kronansdroghandel.se.

Varje år skriver man ut cirka 23 miljoner recept inom läkemedelsgruppen hjärta och kärl i Sverige (1). I en stor Sifo-undersökning, där man kartlagt svenskarnas tankar och oro kring sitt hjärta, svarar nästan var fjärde att de äter hjärt-kärlmedicin och 9 procent äter kolesterolsänkande medicin.

– Hjärt- och kärlsjukdomar är en av våra vanligaste åkommor. Oftast besöker en person med recept på hjärt- kärlläkemedel ett apotek fyra gånger per år men kanske läkaren bara en gång per år. Apoteken är en del av vården och därför lanserar vi nu vår kolesterolguide för att stötta med kunskap och rådgivning, säger Carin Svensson, farmacichef på Kronans Droghandel.

Kolesterolguide
På Kronans Droghandels kolesterolguide finns information om kolesterol, vilka sjukdomar ett högt värde kan leda till, vad man undersöker med en kolesterolmätning, riskfaktorer för att få högt kolesterolvärde och inte minst en möjlighet att ställa frågor till en sjuksköterska och kostrådgivare om sin livsstil och kolesterol. Guiden finns här: www.kronansdroghandel.se/kolesterolguiden

Kort om Kronans Droghandels hjärtsatsning
Hjärt- och kärlsjukdomar är ett utbrett folkhälsoproblem och den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Med satsningen ”Alla Hjärtans År” vill Kronans Droghandel öka kunskapen om hjärt- och kärlsjukdomar, dess riskfaktorer och läkemedel. Ytterligare en viktig del i satsningen är att Kronans Droghandel tar en ännu aktivare roll vad gäller rådgivning för att stötta människor på deras väg mot en bättre hälsa. Under våren genomfördes också blodtrycksmätningar på utvalda apotek.

– Rådgivning kring läkemedel är en viktig del i Kronans Droghandels verksamhet. Under vår satsning Alla Hjärtans År under 2013 satsar vi mycket på kompetensutveckling för våra medarbetare vilket gör att kunderna även kan få råd och stöd kring hjärt- och kärlsjukdomar, som till exempel olika riskfaktorer, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör, Kronans Droghandel.

För mer information, kontakta
Carin Svensson, farmacichef Kronans Droghandel
Tfn: 010-240 61 13, 070-589 02 13, E-post: carin.svensson@kronansdroghandel.se

Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel Tfn: 010-240 61 58, E-post: andreas.rosenlund@kronandsdroghandel.se

Referens
1. Utskrivning av recept läkemedelsgruppen hjärt- och kärlmedicin Kronans Droghandel 2013.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett bra kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Kronans Droghandel har över 225 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Malmberget i norr och cirka 1300 anställda. 

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08