Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar 15 apotek 2012

Kronans Droghandel planerar att öppna cirka 15 apotek under 2012. Det är färre än under 2010 och 2011, men innebär en fortsatt hög etableringstakt. De nya apoteken innebär att kunderna får tillgång till mer apoteksservice och den kunskap och expertis som Kronans Droghandels medarbetare har.

- Genom att vi öppnar fler Kronans Droghandels apotek kommer ännu fler kunder få möjligheter att träffa våra läkemedelsspecialister. Det är positivt för kunderna, men också samhället då läkemedelsanvändningen kan bli bättre genom den rådgivning kunderna får på våra apotek. Både när det gäller läkemedel på recept, men också receptfria läkemedel och annan egenvård. Vi erbjuder också hälso- och egenvårdsprodukter med en högkvalitet till ett bra pris, något många kunder uppskattar, säger Lars Birkeland, vd på Kronans Droghandel.

Kronans Droghandel har öppnat 39 apotek sedan företaget gick in på den omreglerade apoteksmarknaden i februari 2010. Kronans Droghandel är den apotekskedja som flest känner till bland de nya apoteksaktörerna (SKI). Storleksmässigt är Kronans Droghandel nummer tre med knappt 15 procent av marknaden och totalt 209 apotek.

Redan nu är det klart att följande sju apotek öppnar under våren: 

Stockholm  Märsta, Västra Bangatan 2, öppnar i januari
Falkenberg Lokstallarna, Sandgatan 36, mars/april
Stockholm, Jakobsbergs närsjukhus, mars
Göteborg, Lövgärdet, mars
Säffle, i Coop Extra Magasinsgatan 6, april
Kinna i city, april
Halmstad, Spenshults sjukhus, april 

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58