Gå direkt till innehåll
Kronans Droghandel öppnar ett apotek för människor i farten

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar ett apotek för människor i farten

Imorgon, den 27 juni, öppnar Kronans Droghandel ett apotek på centralstationen i Stockholm med försäljning innanför pendeltågsspärrarna. Kunden kan också lämna in receptet på morgonen och hämta läkemedlen på eftermiddagen, eller beställa dem via mobiltelefon eller hemsida och få ett SMS när de är klara att hämta. Målet är att stötta kunder som passerar centralstationen i Stockholm på bästa sätt.

Apoteket är egentligen två med en receptur där det ena apoteket bara är tillgängligt för kunder innanför pendeltågsspärrarna. Läget är unikt i och med att Kronans Droghandel är den enda näringsidkaren innanför spärrarna. Det andra delen av apoteket ligger utanför spärrarna och kan därmed nås av alla.

Sortimentet är särskilt utvalt för att förenkla för folk i farten – med samma farmaceutiska rådgivning och information som på alla Kronans Droghandels apotek. Här finns också stöd för kundernas val i form av tips och rekommendationer från medarbetarna på olika produkter och också en fem i topp-lista med produkter som många kunder väljer.

Kunderna kan lämna in sitt recept på morgonen och hämta läkemedlen på eftermiddagen. Kronans Droghandels tjänst Boka-recept finns också tillgänglig för centralens apotek. Genom tjänsten kan kunden via dator eller mobil på kronansdroghandel.se beställa sina läkemedel och välja från vilket apotek kunden vill hämta sin medicin. När läkemedlen är klara för uthämtning får kunden ett SMS.

- Kronans Droghandel Centralen har ett helt nytt format väl anpassat till kunder som är på väg och har ont om tid. Det är ett fantastiskt läge mitt i Stockholms city som är enkelt att nå för alla som passerar centralstationen. Vi är övertygade om att det kommer att uppskattas, säger Lars Birkeland, VD på Kronans Droghandel.

- Vi vet att kunderna är nöjda med Kronans Droghandel och apoteken och att de uppskattar det nya formatet. Vi har ett sortiment som kunderna uppskattar och vi arbetar ständigt för att utvecklas. I och med förvärvet av Medstop så kommer vi kunna utveckla en apotekskedja som ännu bättre möter kundernas behov.

Kronans Droghandel Centralen, Klarabergsviadukten 49, invigs den 27 juni klockan 07.00 av etableringsdirektör Lisa Slusne.

Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58, 070 359 10 58

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 225 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs av Oriola-KD och har cirka 1 300 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58