Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Göteborg

Droghandel öppnar ett nytt apotek på Hisingen närmare bestämt på Wieselgrensplatsen, torsdag den 21 februari. Det nya apoteket ligger på torget vid Wieselgrensplatsen vägg i vägg med Coop och blir Kronans Droghandel 222 apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Genom att Kronans Droghandel öppnas på Wieselgrensplatsen 8 ökar konkurrensen i området. Samtidigt finns utrymme för flera apotek. På apoteket kommer det även finnas avskärmningar så att kunderna kan få råd och information i avskild miljö.

- Kronans Droghandel kommer få ett bra läge på Wieselgren. Samtidigt är konkurrensen hård, men vi är övertygade om att vi kommer ha goda möjligheter att attrahera kunder. Särskilt som vi ligger nära Coop och att kunderna kan få återbäring med sitt MedMera-kort, säger Lars Birkeland, vd på Kronans Droghandel.

- På Kronans Droghandels apotek finns läkemedelsspecialister som med sin kunskap garanterar kundernas säkerhet och läkemedlens kvalitet, ger råd och information för att alla ska få bästa möjliga nytta av sina läkemedel. Jag är övertygad om att kunderna också kommer att uppskatta våra hälso- och egenvårdsprodukter för deras höga kvalitet och pris.

Kronans Droghandel Lundby ligger på Wieselgrensplatsen 8 och kommer att invigas den 21 februari klockan 10 av regionchef Patrik Johansson och apotekschef Christina Roth.Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 220 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs av Oriola-KD och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef 0730-283030
Mickaela Borg

Mickaela Borg

Presskontakt PR-ansvarig 072-0503473
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist