Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar i Gävle

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Gävle den 25 augusti. Apoteket ligger i Coop Extra i Fjällbacken i ett område utan apotek. Kronans Droghandel befäster sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Kronans Droghandels nya apotek i Gävle etableras i Coop Extra i Fjällbacken, ett handelsområde som är under uppbyggnad och med ett stort upptagningsområde i Gävle. Invigningen sker klockan 10. Apoteket kommer att ha öppet 10-19 vardagar och 10-15 lördagar.

- Kronans Droghandel Fjällbacken ligger i ett område som idag saknar apotek och där det finns många kunder. Jag är övertygad om att många i området kommer uppskatta den förbättrade apoteksservicen, säger Magnus Hult, affärsområdeschef på Kronans Droghandel.

Kronans Droghandel i Hedesunda hade problem med att ha öppet på grund av brist på farmaceuter nu i somras och nu öppnar ni ett apotek till i Gävle. Hur går det ihop?

- Det finns farmaceuter att rekrytera i Gävle och vi jobbar på att rekrytera till Hedesunda. Apoteket i Hedesunda var stängt under en vecka och är öppet igen. Samtidigt finns bättre möjligheter för oss att hålla apoteken öppna när vi har fler apotek i samma område, eftersom medarbetarna kan planera arbetet för flera apotek, säger Maghus Hult.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58