Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar i Säffle

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Säffle den 19 april. Apoteket kommer att ha särskild inriktning på djurläkemedel eftersom det finns många kunder som efterfrågar just detta sortiment i Säffle. Kronans Droghandel kommer ligga i 45:an köpcentrum vid riksväg 45. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Kronans Droghandel i Säffle kommer öppna på Magasinsgatan 6 i 45:an köpcentrum. Det är ett bra läge med många kunder och Kronans Droghandel kommer att ha en särskild inriktning på djurläkemedel. Sortimentet kommer att anpassas efter kundernas efterfrågan. Säffle har sedan tidigare två apotek. Apotekschef på Kronans Droghandel är Jenny Johansson.

- Genom vårt nya apotek i Säffle så kommer vi kunna ge ännu bättre service till våra kunder. På Kronans Droghandels apotek kommer kunderna träffa våra läkemedelsspecialister som ger råd och information för att alla ska få bästa möjliga nytta av sina läkemedel. Det är positivt för kunderna och samhället då läkemedelsanvändningen blir bättre genom den rådgivning kunderna får på våra apotek. Jag är övertygad om att kunderna också kommer att uppskatta våra hälso- och egenvårdsprodukter för deras höga kvalitet, säger Lars Birkeland, vd på Kronans Droghandel.

Kronans Droghandel Säffle kommer att ha öppet 09.00-18.00 vardagar och 10-14 lördagar. Apoteket invigs den 19 april klockan 10 av regionchef Anneli Smedberg. 

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet. Kronans Droghandel är till 20 procent ägt av KF och till 80 procent av Oriola-KD.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58