Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar i Västerås

Kronans Droghandel öppnar sitt andra apotek i Erikslund i Västerås den 22 september. Apoteket ligger i Erikslunds shoppingcenter ett stenkast från det nybyggda Ikea. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Kronans Droghandels nya apotek i Västerås ligger i shoppingområdet Erikslund där allt fler butiker nu etablerar sig. Inriktningen är att möta familjens alla behov och det stora dragplåstret är IKEA som öppnade våren 2011. Kronans Droghandel Erikslund kommer att ha öppet 10-20 vardagar och 10-18 helgdagar.

-          Kronans Droghandel Erikslund ligger i ett läge där många kunder kommer att ha glädje av att hitta ett apotek. Jag är övertygad om att många i området kommer uppskatta den förbättrade apoteksservicen, säger Jonas Levin, vd Kronans Droghandel.

Kronans Droghandel Erikslund invigs den 22 september klockan 10 av affärsområdeschef Magnus Hult.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek
Bilaga nedan: Fakta om Kronans Droghandel

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Bilaga

Fakta om Kronans Droghandel


– Kronans Droghandel grundades redan 1907 av apotekaren Gustaf Bernström på det anrika apoteket Kronan i Göteborg, och har försörjt apoteken i Sverige med läkemedel och andra apoteksprodukter i över hundra år.

– På den tiden såldes bland annat farmaceutiska preparat, mineralvatten, specialiteter, förbands- och sjukvårdsartiklar, glasvaror och maltextrakt.

– I dag erbjuder Kronans Droghandel läkemedel och ett modernt sortiment med bland annat hälso- och hudvårdsprodukter.

– Ordet drog kommer ursprungligen av tyskans droge. Drog var samlingsnamnet för oberedda läkemedel, främst från växtriket, och är i många länder förknippat med apoteksprodukter.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08