Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar nytt apotek i Kiruna

Kronans Droghandel öppnar sitt 220 apotek i Kiruna, på torsdag den 17 januari. Det nya apoteket kommer ligga i Kirunas största handelsplats, Österleden, i Coop Forum. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Kiruna har idag tre apotek och genom Kronans Droghandels nyetablering får Kirunaborna ännu bättre tillgång till apoteksservice.

- Kronans Droghandel kommer få ett av de bättre lägena för ett apotek i Kiruna, precis intill Coop Forum. Samtidigt är konkurrensen redan hård i staden, men vi är övertygade om att vi kommer ha goda möjligheter att attrahera kunder, säger Lars Birkeland, vd på Kronans Droghandel.

- På Kronans Droghandels apotek finns läkemedelsspecialister som garanterar kvaliteten, ger råd och information för att alla ska få bästa möjliga nytta av sina läkemedel. Jag är övertygad om att kunderna också kommer att uppskatta våra hälso- och egenvårdsprodukter för deras höga kvalitet och pris.

Kronans Droghandel Kiruna ligger på Österleden 12 och kommer att invigas den 17 januari klockan 10 av regionchef Jeanette Holmgren-Allocco och apotekschef Elsbeth Widmark Grönlund.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 220 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs av Oriola-KD och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef 0730-283030
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist