Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar nytt apotek i Sundsvall

Nu blir det lättare för Sundsvallsborna att få vård och läkemedel vid samma tillfälle. Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Hälsocentralen Centrum som också kvällstid är primärvårdsjour för Sundsvall. Generösa öppettider ger ökad service och kvalitet till patienterna.

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Sundsvall tisdagen 25 juni. Det nya apoteket ligger i Hälsocentralen Centrum i Sundsvall. Det nya apoteket blir Kronans Droghandels sjätte apotek i Sundsvall och nummer 225 i hela apotekskedjan. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Apoteket kommer från och med i höst ha samma förlängda öppettider som jouren. Genom två olika jourluckor, en inne i byggnaden vid entrén och en via parkeringen kan patienterna göra sina ärenden även på sena kvällar och tidiga morgnar. Kronans Droghandel ökar därmed servicen och tillgängligheten för primärjourens patienter.

- På Kronans Droghandels apotek finns läkemedelsspecialister som med sin kunskap ger råd och information för att alla ska få bästa möjliga nytta av sina läkemedel. Nu får patienterna en ökad service genom att de snabbt och enkelt, efter sitt besök på Hälsocentralen, får både vård och läkemedel vid samma tillfälle, säger Anders Pokosta, regionchef.

Kronans Droghandel Centrum Sundsvall kommer att ha öppet måndag-fredag 09.00-17.00 till 31 augusti. Sedan utökas öppettiderna och planen är att ha öppet vardagar till 21.00, lördagar till 21.00 samt söndagar och helgdagar till 20.00, enligt behov. Apoteket ligger på Norrmalmsgatan 2 och kommer att invigas den 25 juni klockan 10.00 av apotekschef Marie Åberg och regionchef Anders Pokosta.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek http://www.kronansdroghandel.se/Valj-Apotek/

För mer information, kontakta:
Anders Pokosta, regionchef, 010-240 60 33
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58

Ämnen

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 220 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs av Oriola-KD och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08