Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar nytt i Sunne

Kronans Droghandel öppnar sitt 218 apotek i Sunne på torsdag den 29 november. Det nya apoteket väl placerat inne i Coop Extra. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Sedan tidigare finns ett apotek till i Sunne så konkurrensen tilltar på orten i och med etableringen av Kronans Droghandel.

- Vi får ett starkt läge i Sunne på en attraktiv adress så vi kommer att klara oss bra i konkurrensen. Att vara placerad i Coop Extra är väldigt bra för oss eftersom det är enkelt för kunderna att parkera och Coop är en av de starkaste handelsplatserna i Sunne, säger Lars Birkeland, VD på Kronans Droghandel.

- Genom vårt nya apotek i Sunne kommer vi att kunna ge ännu bättre service till våra kunder. På Kronans Droghandels apotek finns våra läkemedelsspecialister som garanterar kvaliteten, ger råd och information för att alla ska få bästa möjliga nytta av sina läkemedel. Jag är övertygad om att kunderna också kommer att uppskatta våra hälso- och egenvårdsprodukter för deras höga kvalitet och pris.

Kronans Droghandel Sunne ligger på Bryggargatan 7 och kommer att invigas den 29 november klockan 10 av apotekschef Anna Radic.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet. Kronans Droghandel är till 20 procent ägt av KF och till 80 procent av Oriola-KD.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 215 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58