Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel öppnar på Lövgärdet

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek på Lövgärder i Göteborg den 15 mars. Apoteket ligger nära vårdcentralen och kommer följa dess öppettider. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Lövgärdet är en förort till Göteborg och Kronans Droghandels nya apotek i öppnar på Vaniljvägen 29. Lövgärdet är en förort som saknat apotek och där det bor många med invandrarbakgrund. Apotekschef är Shahrbanoo Jafari.

- Genom vårt nya apotek i Lövgärdet så kommer vi kunna ge ännu bättre service till våra kunder. På Kronans Droghandels apotek kommer kunderna träffa våra läkemedelsspecialister som ger råd och information för att alla ska få bästa möjliga nytta av sina läkemedel. Det är positivt för kunderna och samhället då läkemedelsanvändningen blir bättre genom den rådgivning kunderna får på våra apotek. Jag är övertygad om att kunderna också kommer att uppskatta våra hälso- och egenvårdsprodukter för deras höga kvalitet och pris, säger Lars Birkeland, vd på Kronans Droghandel.

Det är också spännande för oss att få öppna ett apotek i ett område som saknat apotek och vi ser fram emot att få möte våra kunder där. 

Kronans Droghandel Lövgärdet kommer att ha öppet 09.00-18.00 vardagar. Apoteket invigs den 15 mars klockan 10 av regionchef Patrik Johansson.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet. Kronans Droghandel är till 20 procent ägt av KF och till 80 procent av Oriola-KD.


Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Regioner


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08