Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel planerar inte att stänga apotek

Idag spekulerar Svenska Dagbladet i att det kan stängas 25 apotek i glesbygd. Flera av dessa drivs av Kronans Droghandel. Från Kronans Droghandels sida vill vi klargöra att det inte finns några planer på att stänga apotek.

Kronans Droghandel stängde i våras ett apotek som tidigare varit klassat som glesbygdsapotek i Lima i Dalarna. Det blev omöjligt att driva apoteket i Lima i och med att vårdcentralen stängdes. Lima har 400 invånare vilket är ett för litet kundunderlag för ett apotek när det heller inte finns någon vårdcentral på orten.

Regeringen har anslagit 20 miljoner kronor i ett särskilt stöd till apotek i glesbygd. Det är väldigt positivt och kommer att ha en avgörande betydelse för flera av dessa apotek. Kronans Droghandel kommer att söka bidrag för de apotek som är bidragsberättigade.

Svenska Dagbladets artikel skapar ogrundad oro och bygger på spekulationer. Inför publiceringen har tidningen inte varit i kontakt med oss. Från Kronans Droghandels sida vill vi åter markera att det inte finns planer på att lägga ned apotek.

Sveriges Apoteksförening har gjort ett uttalande som återfinns här: http://www.sverigesapoteksforening.se/tendentiosa-spekulationer-i-svenska-dagbladet/

För mer information:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58, 070 359 10 58

 

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 220 apotek från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs av Oriola-KD och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08