Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kronans Droghandel stänger i Lima

Kronans Droghandel kommer att stänga sitt apotek i Lima, Dalarna, Malungs kommun innan sista mars. Övriga apotek som ägs av Kronans Droghandel och som klassats som glesbygdsapotek kommer att drivas tills vidare i avvaktan på regeringens beslut om det särskilda glesbygdsstödet för apotek.

Regeringen har infört ett särskilt stöd för apotek i glesbygd och kommer att presentera dessa kriterier och ersättningsnivåer. Kronans Droghandel är den apoteksaktör som idag har flest klassade glesbygdsapotek, 33 stycken. Kronans Droghandel väljer nu att stänga ett av dessa apotek i Lima. Skälen till det är att åtagandet att driva apoteket har upphört, att vårdcentralen är stängd och att kundunderlaget endast utgörs av cirka 400 personer.

-  Vi kan inte driva apoteket i Lima ens med glesbygdsstöd och därför så kommer vi att stänga apoteket innan sista mars. Övriga klassade glesbygdsapotek kommer vi driva tills vidare, men vi har flera som är beroende av det särskilda glesbygdsstöd som regeringen anslagit medel till. Vi avvaktar nu besked om hur stödet ska se ut, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Droghandel.

Limas närmsta apotek ligger i Sälen, cirka tre mil och Malung, cirka fyra mil.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58, andreas.rosenlund@kronansdroghandel.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 220 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs av Oriola-KD och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08