Gå direkt till innehåll
Fördjupade läkemedelssamtal ska minska felaktig användning av läkemedel

Pressmeddelande -

Fördjupade läkemedelssamtal ska minska felaktig användning av läkemedel

Från mitten av oktober kommer Kronans Apotek att erbjuda sina kunder bokade läkemedelssamtal med särskilt utbildade farmaceuter.
- Läkemedelssamtal innebär att våra kunder nu kan boka tid med våra farmaceuter för att få en fördjupad genomgång av sina läkemedel, säger Anna Skarph, ansvarig för tjänsten på Kronans Apotek.
- Kunden får extra rådgivning kring sina läkemedel för att vara motiverade i sin behandling. Vi vill ge kunderna kunskapmen också underlag för en fortsatt diskussion med sin läkare.

Bakgrunden till att Kronans Apotek erbjuder sina kunder ett fördjupat läkemedelssamtal är bland annat att det finns ett stort behov av rådgivning kring läkemedel. Idag uppskattar man att kostnaderna för felaktig läkemedelsanvändning ligger på 10 till 20 miljarder kronor årligen i Sverige och att 6 till 16 procent av alla akuta sjukhusinläggningar sker på grund av läkemedelsrelaterade problem.

- Det finns ett stort behov av fördjupade läkemedelssamtal på apoteken runt om i Sverige. Ju fler personer som använder sina läkemedel på rätt sätt, desto bättre är det för såväl individen som för vården och samhället. Vi vill ge våra kunder ökad kunskap och eget ansvar för sin behandling. Det här är något vi vet att kunderna efterfrågar, säger Anna Skarph.

Under det fördjupade samtalet berörs bland annat följande frågor:

  • Varför har jag mina läkemedel?
  • Hur ska jag använda mina läkemedel?
  • Fungerar de att använda tillsammans?
  • Hur gör jag för att komma ihåg att ta mina läkemedel?
  • Tips, råd och frågor

Kronans Apotek räknar med att ett 20 minuter långt fördjupat läkemedelssamtal, inklusive den förberedelsetid som farmaceuten har inför samtalet, kostar 499 kronor, men medlemmar i Kronans Apoteks kundklubb erbjuds samtalet kostnadsfritt.

Bifogat finns en lista på alla de 119 Kronans Apotek som erbjuder läkemedelssamtal.

För ytterligare information, kontakta:
Anna Skarph, affärsutvecklare recept Kronans Apotek, 010 240 60 62
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08