Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu öppnar Kronans Droghandel i Arvika

På onsdag den sjätte april, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Arvika. Apoteket kommer att öppnas i anslutning till Coop Forum, på Styckåsgatan 37 i Arvika. Sedan tidigare finns två apotek i Arvika och nu ökar konkurrensen. Kronans Droghandels är Sveriges tredje största apotekskedja och är delägda av Kooperativa förbundet.

Kronans Droghandelinvigs klockan 10 onsdagen den 6 april av Jonas Levin, marknadsdirektör på Kronans Droghandels.

Vi vill vara det apotek i Arvika som är bäst på service och som har ett spännande sortiment. På så sätt ska vi konkurrera, säger Ulrica Thored, regionchef på Kronans Droghandel.

När Svenskt Kvalitetsindex, SKI, presenterade sin återkommande mätning av kundnöjdhet i detaljhandeln för 2010 placerade sig Kronans Droghandel bäst av alla nya apoteksaktörer.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha så nöjda kunder. Vi vill fortsätta vara en av landets ledande apoteksaktörer med en hög etableringstakt, bland annat i anslutning till Coop, säger Jonas Levin på Kronans Droghandel.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apoteksaktör.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek
Bilaga nedan: Fakta om Kronans Droghandel

För mer information, kontakta:
Ulrica Thored, regionchef Kronans Droghandel 0706 189444
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58


Bilaga

Fakta om Kronans Droghandel


– Kronans Droghandel grundades redan 1907 av apotekaren Gustaf Bernström på det anrika apoteket Kronan i Göteborg, och har försörjt apoteken i Sverige med läkemedel och andra apoteksprodukter i över hundra år.

– På den tiden såldes bland annat farmaceutiska preparat, mineralvatten, specialiteter, förbands- och sjukvårdsartiklar, glasvaror och maltextrakt.

– I dag erbjuder Kronans Droghandel läkemedel och ett modernt sortiment med bland annat hälso- och hudvårdsprodukter.

– Ordet drog kommer ursprungligen av tyskans droge. Drog var samlingsnamnet för oberedda läkemedel, främst från växtriket, och är i många länder förknippat med apoteksprodukter.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 180 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58