Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu öppnar Kronans Droghandel i Motala

På torsdag den 24 mars, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Motala. Kronans Droghandel utsågs i förra veckan till Årets utmanare i Retail awards, detaljhandels stora pris och har tidigare varit den nya apoteksaktör med nöjdaste kunder i Svenskt kvalitetsindex mätning för 2010. Nu kommer kedjan till Motala.

Kronans Droghandels är Sveriges tredje största apoteksaktör med över 190 apotek. Det nya apoteket i Motala ligger på Urban Hjärnes Väg 9 och invigs klockan 10 torsdagen den 24 mars av informationsdirektör Andreas Rosenlund.

Vi vill vara det apotek i Motala som är bäst på service och som har ett spännande sortiment, säger Michael Lundman, regionchef på Kronans Droghandel i Östergötland.

I förra veckan utsågs Kronans Droghandel till Årets utmanare i Retail awards, ett pris som delas ut av tidningen Dagens Handel. När Svenskt Kvalitetsindex, SKI, presenterade sin återkommande mätning av kundnöjdhet i detaljhandeln placerade sig Kronans Droghandel bäst av alla nya apoteksaktörer.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha så nöjda kunder. Vi vill fortsätta vara en av landets ledande apoteksaktörer med en hög etableringstakt, bland annat i anslutning till Coop, säger Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apoteksaktör.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek
Bilaga nedan: Fakta om Kronans Droghandel

För mer information, kontakta:
Michael Lundman, regionchef Kronans Droghandel 010 240 61 98
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58

Bilaga

Fakta om Kronans Droghandel


– Kronans Droghandel grundades redan 1907 av apotekaren Gustaf Bernström på det anrika apoteket Kronan i Göteborg, och har försörjt apoteken i Sverige med läkemedel och andra apoteksprodukter i över hundra år.

– På den tiden såldes bland annat farmaceutiska preparat, mineralvatten, specialiteter, förbands- och sjukvårdsartiklar, glasvaror och maltextrakt.

– I dag erbjuder Kronans Droghandel läkemedel och ett modernt sortiment med bland annat hälso- och hudvårdsprodukter.

– Ordet drog kommer ursprungligen av tyskans droge. Drog var samlingsnamnet för oberedda läkemedel, främst från växtriket, och är i många länder förknippat med apoteksprodukter.

Ämnen

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 180 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08