Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu öppnar Kronans Droghandel i Oskarshamn

På onsdag den 25 maj, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Oskarshamn på Lilla Torget 6. Kronans Droghandels är Sveriges tredje största apotekskedja och är delägda av Kooperativa förbundet.

Kronans Droghandel Oskarshamn invigs klockan 10 onsdagen den 25 maj av Inger Näsman, kvalitetsdirektör på Kronans Droghandel. Sedan tidigare finns två apotek i Oskarshamn, men detta blir det första Kronans Droghandel.

Vi vill vara det apotek som är bäst på service och som har ett spännande sortiment. På så sätt ska vi konkurrera. Sen kan du också samla återbäring med ditt MedMera-kort på Kronans Droghandel, säger Inga-Lill Karlsson, apotekschef Kronans Droghandel Oskarshamn.

När Svenskt Kvalitetsindex, SKI, nyligen presenterade sin återkommande mätning av kundnöjdhet i detaljhandeln placerade sig Kronans Droghandel bäst av alla nya apoteksaktörer.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha så nöjda kunder. Vi vill fortsätta vara en av landets ledande apoteksaktörer med en hög etableringstakt, bland annat i anslutning till Coop, säger Inger Näsman.

Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får återbäring på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet.

Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apoteksaktör.

Länk: Här finns Kronans Droghandels apotek
Bilaga nedan: Fakta om Kronans Droghandel

För mer information, kontakta:
Inger Näsman, kvalitetsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 61
Inga-Lill Karlsson, apotekschef, Kronans Droghandel Oskarshamn, 0491-499200
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Bilaga

Fakta om Kronans Droghandel


– Kronans Droghandel grundades redan 1907 av apotekaren Gustaf Bernström på det anrika apoteket Kronan i Göteborg, och har försörjt apoteken i Sverige med läkemedel och andra apoteksprodukter i över hundra år.

– På den tiden såldes bland annat farmaceutiska preparat, mineralvatten, specialiteter, förbands- och sjukvårdsartiklar, glasvaror och maltextrakt.

– I dag erbjuder Kronans Droghandel läkemedel och ett modernt sortiment med bland annat hälso- och hudvårdsprodukter.

– Ordet drog kommer ursprungligen av tyskans droge. Drog var samlingsnamnet för oberedda läkemedel, främst från växtriket, och är i många länder förknippat med apoteksprodukter.

Ämnen

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 190 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08