Gå direkt till innehåll
Fredrik Haggren
Fredrik Haggren

Pressmeddelande -

​Ny Controllerdirektör till Kronans Apotek

Fredrik Haggren blir ny Controllerdirektör på Kronans Apotek. Han börjar den 27 januari 2020 och kommer att ingå i affärsområde Consumers ledningsgrupp i Oriola-koncernen.

Fredrik Haggren kommer från Coop där han varit chef för controllerfunktionen inom affärsområde Marknad. Innan dess har han också haft controllerfunktioner på Samsung och Karolinska Universitets sjukuset samt jobbat med företagstransaktioner på KPMG.

- Jag blev mycket glad när jag erbjöds jobbet på Oriola och Kronans Apotek, säger Fredrik Haggren.

- De människor jag träffat har alla känts genuina och professionella. Jag har också fått uppfattningen att man verkligen vill göra ett avtryck på marknaden dels genom att erbjuda kunden den bästa tjänsten och ta ett stort samhällsansvar men också genom att ligga i framkant när det gäller att utveckla affären. Så på det hela taget kan det inte kännas bättre. Jag ser fram emot spännande utmaningar som man får chansen att lösa tillsammans med härliga kollegor.

Anders Torell, VD för Kronans Apotek och direktör för affärsområde Consumer på Oriola:

- Vi är mycket glada för att Fredrik Haggren kommer hit med sin kunskap om handel och erfarenheter inom vårdsektorn. Vi kommer tillsammans med övriga ledningsgruppen lyfta Kronans Apotek ytterligare.

- Vi befinner oss i ett spännande skede i apoteksbranschen där e-handel och tjänster blir allt viktigare. Kronans Apotek är med och leder den utvecklingen. Behovet av att utveckla vår affär och följa resultaten kommer fortsatt vara oerhört viktigt för oss och där Fredrik Haggren kommer att bidra på ett positivt sätt.

Fredrik Haggren kommer att ingå i Oriola-koncernens finansfunktion.

Den tidigare Controllerdirektören Eero Lamminen kommer att gå vidare inom Oriola och bli direktör för affärsenheten tjänster i affärsområdet Retail.

- Jag vill också passa på att tacka Eero Lamminen för ett gott samarbete och önska honom lycka till i sin nya roll inom Oriola, säger Anders Torell.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08