Gå direkt till innehåll
Ny kommunikationspartner till Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Ny kommunikationspartner till Kronans Apotek

Kronans Apotek väljer Perfect Fools som sin nya kommunikationspartner och kommer samtidigt att jobba vidare med Hear som mediebyrå.

Kronans Apotek utvecklar sin kommunikation till kunderna och tar in en ny kommunikationspartner, Perfect Fools.

- Jag vill föra Kronans Apotek in i det nya kommunikations-Sverige och letade efter en strategisk partner med innovationskraft och stor digital erfarenhet. Perfect Fools har visat ett stort kunnande och engagemang vad gäller strategi, innovation och kreativitet. Något jag känner att vi behöver för att vara relevant i dagens mediemix och ta nästa steg för att särskilja oss på apoteksmarknaden, säger Emelie Friis, marknadschef på Kronans Apotek.

- Vi har stor erfarenhet inom mode, underhållning och premium spirits. Kategorier där nydanande, kulturellt relevanta kommunikationslösningar är en förutsättning för framgång. Detta gäller säkerligen även apoteksbranschen och det känns mycket inspirerande att anamma vårt tankesätt på Kronans Apoteks utmaningar, säger Ann Ystén VD för Perfect Fools.

Samtidigt fortsätter Kronans Apotek att jobba vidare med Hear Mediabyrå som mediepartner. Delar av arbetsgruppen från Scream, den tidigare mediebyrån, har nu gått över till Hear Mediebyrå, med ett tydligare retail och digitalt fokus.

- Vi kommer att utveckla och stärka samarbetet. Tillsammans ska vi se till att vi kommunicerar i de relevanta kanalerna där våra kunder finns, säger Emelie Friis.

- Vi jobbar med utmanande kundsegment främst inom retail, som har hög digital närvaro. Vi är en mindre organisation som kan jobba snabbfotat och flexibelt och som passar Kronans Apotek, säger Catharina Kinberg, VD Hear.

Kontaktpersoner
Emelie Friis, marknadschef Kronans Apotek, 0709564060
emelie.friis@kronansapotek.se

Ann Ystén, VD, Perfect Fools, Mob 0733213371
ann@perfectfools.com

Catharina Kinberg, VD Hear Mediabyrå, 0765408421
catharina@hearmediabyra.se

Andreas Rosenlund, informationsdirektör, Kronans Apotek, 0703591058

Om Perfect Fools
Perfect Fools är en kreativ byrå vars erbjudande bygger på att lösa kunders affärsutmaningar genom strategi, kommunikation och innovation. Perfect Fools arbetar i dagsläget med kunder som adidas, Urbanears, Marshall, Peak Performance, och är aktuella med Melodifestivalens hyllade app samt Wyborowas uppmärksammade kampanj Pathbreaker.

Om Kronans Apotek
Kronans Apotek driver över 310 apotek över hela Sverige. Fokus är recept, hälsa och skönhet där receptaffären är kärnverksamheten. Särskiljande varumärken som REN, Löwengrip Care and Color och Emma S markerar satsningen på premium-sortiment och hudvård.

Om Hear Mediabyrå
Hear Mediabyrå är en nystartad oberoende mediebyrå, grundad av Catharina Kinberg, Eric Sjöbeck och Daniel Kjellman.
Hear har startats på och utifrån dagens medielandskaps förutsättningar, en utmanare med fokus på högt engagemang och nära samarbete med såväl kund som med övriga byråer.
Kunder i dagsläget är, förutom Kronans Apotek, Lidl och Tradera.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08