Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny regionchef på Kronans Droghandel

Annelie Smedberg från Västerås blir ny regionchef på Kronans Droghandel. Hon kommer att ansvara för Västra Götaland Norra med sammanlagt 20 apotek. Annelie Smedberg har arbetat på apotek sedan 1994 och har arbetat som apotekschef på tre olika apotek.

Kronans Droghandel har sedan tidigare anpassat sin organisation efter den expansiva fas företaget befinner sig i. För att undvika att företagets regioner blir för stora har fler regioner skapats och två affärsområdeschefer utsetts. I samband med detta har Kronans Droghandel haft en vakant regionchefstjänst som nu tillsätts av Annelie Smedberg. 

-          Det ska bli jättespännande och en stor utmaning att få arbeta som regionchef. Jag hoppas att jag kan bli ett bra stöd för apotekscheferna. Det ska också bli kul att följa Kronans Droghandel som är ett företag som har framtiden för sig och som är en stark aktör, säger Annelie Smedberg.

Annelie Smedberg har varit apotekschef sedan 2005 i bland annat Bålsta, Örebro och kommer närmast från Kronans Droghandel i Erikslund, Västerås. Hon har arbetat på apotek sedan 1994 och är utbildade receptarie.

Anneli Smedberg tillträder sin tjänst som regionchef den 13 juni.

För mer information, kontakta:
Annelie Smedberg, Kronans Droghandel, 021-356 048
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 190 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08