Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny sortiment- och marknadsdirektör

Kronans Apotek har rekryterat en ny sortiments- och marknadsdirektör. Fredrik Ljungström kommer närmast från motsvarande position på Lloyds Apotek, men har också gedigen erfarenhet från annan handel.

Kronans Apotek rekryterar en ny sortiments- och marknadsdirektör, Fredrik Ljungström. Under fyra år har han lett sortiment- och marknadsavdelningen på Lloyds Apotek men tar nu sig an liknande uppgifter på Kronans Apotek.

- Vi ser fram emot att Fredrik Ljungström kommer till oss på Kronans Apotek, säger Stig Tornell VD.
- Vi har en spännande resa framför oss och vet att Fredrik kommer tillföra kompetens och erfarenheter som vi har glädje och nytta av.

Fredrik Ljungström har tidigare haft uppdrag som vice VD på Plantagen och varit verksam inom IKEA på en rad olika positioner i över tio år. Och nu kommer han till Kronans Apotek.

- Det ska bli jättespännande att komma till Kronans Apotek, säger Fredrik Ljungström.
- Apoteksbranschen möter en rad utmaningar och nu får jag ta mig an dem i en större skala. Apoteken har lämnat den fas när allt har handlat om att bygga en fungerande bas för verksamheten. Nu kommer det mer och mer att handla om differentiering och det gäller att göra den på ett klokt sätt. Digitaliseringen har också kommit till apoteken och den kanalen kommer bara att bli viktigare. Det finns massor att göra och jag ser fram emot att komma till Kronans Apotek.

Fredrik Ljungsström tillträder sin tjänst på Kronans Apotek i december.

För ytterligare information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58, 070 359 10 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08