Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny vd på Kronans Droghandel

Lars Birkeland blir ny vd på Kronans Droghandel från och med den 9 januari 2012. Han kommer från posten som vd på den norska apotekskedjan Apotek 1 och har jobbat på olika befattningar med inriktning på apoteksverksamhet sedan 2001.

 Kronans Droghandel får en ny vd den 9 januari 2012, Lars Birkeland. Han har varit anställd inom Tamro-koncernen i elva år, först som finansdirektör på Apotek 1 och senare som finansdirektör på Tamro på koncernnivå. Han byggde upp Apotek 1-kedjan i Sverige som sedan såldes. De senaste tre åren har han varit vd på Apotek 1 i Norge. Genom sina erfarenheter har Lars Birkeland fått insikter om hur en effektiv och framgångsrika apotekskedja drivs.

Apotek 1 är den mest tongivande apotekskedjan i Norge med hög kännedom, högt förtroende och hög lönsamhet.

- Vi kände att Lars Birkeland var en person med stor erfarenhet av apoteksverksamhet och med mycket erfarenheter från Norge. Den svenska apoteksmarknaden är under stark utveckling och vi är övertygade om att Lars Birkelands erfarenheter från Norge kommer väl till pass, säger Eero Hautaniemi, koncernchef  för Oriola-KD Corporation, huvudägare i Kronans Droghandel.

Lars Birkeland är i grunden utbildad ekonom med huvudinriktning på finansiering, nationalekonomi, ledarskap och marknadsföring. Han har även tidigare haft en rad olika befattningar som finanschef.

- Jag ser mycket fram emot att komma till Sverige och Kronans Droghandel. Det är Sveriges tredje största apotekskedja och den nya aktör som är mest känd. Det ska bli otroligt spännande att få leda företaget på den svenska apoteksmarknaden med alla utmaningar och höga förändringstakt. En av mina erfarenheter är att det är viktigt att hålla fast vid apotekens kärnverksamhet, farmacin, men samtidigt inte glömma att kunderna har många behov som det är naturligt att apoteken hjälper dem med, säger Lars Birkeland.

I samband med att den nya vd tillträder slås avdelningarna marknad, sortiment och inköp ihop till en enhet och Jonas Levin, som varit tillförordnad vd på Kronans Droghandel, blir chef över enheten.

Pressbilder på Lars Birkeland publiceras under eftermiddag på Kronans Droghandels pressrum på mynewsdesk.com. Det går också att lägga ett mail till andreas.rosenlund@kronansdroghandel.se för direkt leverans per mail.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010 240 61 58
Lars Birkeland, vd Kronans Droghandel, +47 917 999 95

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda. Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 200 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08