Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny VD till Kronans Apotek

Kronans Apotek får idag en ny VD. Lars Birkeland lämnar sin post och ersätts av Stig Tornell, tidigare sortiment- och marknadsdirektör.

Idag den 12 april frånträder Lars Birkeland sin position som VD på Kronans Apotek.

     - Jag vill tacka Lars för det framgångsrika förvärvet och integrationen av Medstop och för hans ledarskap i att bygga en stark apotekskedja i Kronans Apotek under de senaste fyra åren, säger Eero Hautaniemi, VD för Oriola-KD Corporation.

Lars Birkeland ersätts av Stig Tornell som VD på Kronans Apotek. Stig har en lång detaljhandelserfarenhet från en rad olika positioner inom marknad, inköp, butiksdrift och försäljning, bland annat för Reitan Servicehandel Sverige AB (Pressbyrån och 7-Eleven), Shell och ICA-koncernen. Sedan 2009 har Stig Tornell arbetat inom apoteksbranschen för Medstop och Kronans Apotek.

Stig Tornell kommer att, utöver att vara VD på Kronans Apotek även vara vicepresident för affärsområde Konsument och ingå i Oriola-KD koncernens ledningsgrupp.

För mer information se Oriola-KDs hemsida: www.oriola-kd.com

För ytterligare information:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010-240 61 58, 070-359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Presskontakt

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Presskontakt 0730-283030
Andreas Rosenlund

Andreas Rosenlund

Presskontakt Informationsdirektör 010-240 61 58