Gå direkt till innehåll
Nu finns en receptfri medicinteknisk produkt mot mollusker som fungerar för båda barn och vuxna.
Nu finns en receptfri medicinteknisk produkt mot mollusker som fungerar för båda barn och vuxna.

Pressmeddelande -

Ny effektivt produkt hjälper barn och vuxna att bli av med mollusker

En helt ny och effektivt product mot mollusker finns nu på Kronans Apotek, NoPoxivir.

- Varje år registreras det cirka 40 000 fall av personer som drabbasav mollusker, säger Helene Westin Pettersson apotekschef och tillägger:
- Inte minst med tanke på att det är många barn som drabbas av mollusker är det extra glädjande att det nu kommit fram en ny och effektivt product som är receptfritt och som snabbt kan hjälpa både barn och vuxna att bli av med molluskerna.

Mollusker är en infektion i det ytliga hudlagret som ger hudfärgade knottror och som orsakas av ett virus. Molluskerna blir vanligtvis två till fem millimeter stora och har en lite grop i mitten.

Merparten av de som drabbas av mollusker är barn i förskoleåldern. Hos barn är molluskerna mest utbredda på magen, armarna och i ansiktet, eller i nacken.

- Det kan bli ett besvärligt problem beroende på vart på kroppen molluskerna sitter. Om de främst är i ansiktet är det inte så roligt och eftersom barn generellt gärna kliar och dessutom tar på andra, så spricker dels mollusken lätt och ger upphov till ärrbildning samt sprider mollusken till andra delar av kroppen och till andra barn, säger Helene Westin Pettersson.

Hos vuxna förekommer mollusker främst på kön, mage, korsrygg eller insida av lår. Mollusker är då en sexuellt överförd smitta.

- I dag finns det ingen behandling som tar bort viruset. Den medicintekniska produkten NoPoxivir är det första effektiva medlet som påskyndar utläkningen mot virusinfektionen. Ofta räcker det med cirka fyra veckors behandling så har infektionen läkt ut, säger Helene Westin Pettersson.

För ytterligare information kontakta:
Helene Westin Pettersson, apotekschef Kronans Apotek Karlavägen Stockholm, 070-082 96 81
Andreas Rosenlund, informationsdirektör, 010-240 61 58, e-post: andreas.rosenlund@kdapotek.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08