Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ökad försäljning av pollenprodukter i Östergötland

I Östergötland har försäljningen av pollenläkemedel och produkter ökat mest i landet den senaste veckan. Det visar Kronans Droghandel Pollenkarta. Pollenhalterna är just nu låga för al och hassel i länet.

Kronans Droghandel Pollenkarta registrerar dels försäljningen av pollenläkemedel och pollenprodukter på apoteken, dels kan man även se de mätstationer för pollen som drivs av Naturhistoriska riksmuseet, Pollenlaboratoriet i Umeå AB och Göteborgs universitet. Den senaste veckan har försäljningen av pollenläkemedel och produkter ökat mest i Östergötland, knappt sju procent, jämfört med föregående vecka. Det finns också låga halter av pollen nu från al och hassel som är först ut. 

- Vi har märkt av en ökad försäljning och troligen förbereder sig våra kunder för pollensäsongen redan nu. Eftersom vintern varit lång kan pollensäsongen bli mer komprimerad och intensiv i år, men det är alltid svårt att förutse, säger Eva Vegfors Kronans Droghandel Johannelund i Linköping.

Ungefär 20 till 25 procent av befolkningen har allergiska besvär i ögon och näsa under pollensäsongen. Det finns en rad olika läkemedel och produkter som är bra att använda för att lindra symtomen från pollenallergi.

- Det är viktigt att behandla sina besvär eftersom man mår dåligt, kanske sover dåligt och har svårt att koncentrera sig, men också för att förhindra att besvären blir värre. En bra grundbehandling är nässpray med koksalt, näsdukar och ett receptfritt läkemedel. Det går alltid att få råd på apotek om hur man bäst behandlar sig, säger Maria Pettersson, Kronans Droghandel Ingelsta.

Länk: Pollenkartan

För mer information, kontakta:
Eva Vegfors, Kronans Droghandel Johannelund Linköping, 013 25 99 30
Maria Pettersson, Kronans Droghandel Ingelsta Norrköping, 011-31 33 18, 070-239 60 26
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58, 070-359 61 58

Ämnen

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 180 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08